Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tanja Mravak ×

Kritika • 09.01.2018.

Tanja Mravak : Naša žena

Jezik njenih priča je, poput samih junakinja, životan i uvjerljiv, a opet običan, neočuđen. I kad piše svađu, i kad piše raspravu, i kad piše zajedljivi komentar i ironiju, i kad je cinična, i kad se smije, i kad su joj likovi tužni, zlobni, blesavi ili samo nezainteresirani, Tanja Mravak uvijek ostaje unutar okvira govora, pokazujući kako se običnom komunikacijom pripovijedaju bogati svjetovi ispunjeni...
Najava • 14.12.2017.

Splitska Bookvica : Tanja Mravak

U književnom programu Bookvica održat će se predstavljanje nove zbirke priča 'Naša žena' Tanje Mravak. O mentalitetu i patrijarhatu, o ulogama i sudbinama, o feminizmu i emancipaciji... uz autoricu će govoriti Olja Savičević Ivančević i voditeljica Bookvice Patricija Horvat.
Ulomak iz knjige • 27.10.2017.

Tanja Mravak : Naša žena (ulomak)

Djed bi je uzeo, podignuo, zavrtio, zatresao. Smrdio je najljepše na svijetu. Rukama prljavim od zemlje kidao kruh, komadić sebi, komadić njoj, jeli su kapulu ko jabuku da jedu, jeli su sir, slaninu i žilavo meso. Jeli su sve što ona kući nikad nije, mirisali sve na što je inače dizala nosić. Popili bevandu, ona rozu, on tamnocrvenu.
Najava • 22.01.2016.

Tanja Mravak na Spikiginu - o katastrofama, ljubavi i maminim s(p)inovima!

Novo izdanje Spikigina, ciklusa pripovijedanja priča (storytellinga), održat će se u petak i subotu, 22. i 23. siječnja u Norris cafeu u zagrebačkoj Sloboštini. Priče će u dva bloka kazivati kraljica Pričigina, Tanja Mravak.
Najava • 21.01.2011.

Olja Savičević Ivančević i Tanja Mravak u kultnoj 'Kus Njega' konobi u Tučepima

U konobi udruge  'Kus Njega' u Tučepima u petak, 21. siječnja, s početkom u 20 sati, održat će se uobičajeno neformalno predstavljanje novih knjiga "Adio kauboju" i "Moramo razgovarati" nagrađivanih spisateljica Olje Savičević Ivančević i Tanje Mravak, uz uobičajeno neformalno druženje posjetitelja s autoricama.