Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomica Bajsić ×

Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 04.04.2017.

Edicije Božičević predstavljaju roman 'Tijela bez težine' Valerije Luiselli

U utorak, 4. travnja 2017. s početkom u 18:00 sati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' (Preradovićeva 5, Zagreb) Edicije Božičević predstavit će roman 'Tijela bez težine' mlade meksičke autorice Valerije Luiselli.
Najava • 24.05.2016.

Predstavljanje knjige 'Amazona diše' Tomice Bajsića

Predstavljanje knjige 'Amazona diše : Škola na dalekom kraju svijeta' Tomice Bajsića (tekst i fotografije) održat će se u utorak 24. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će, uz glazbeno-plesni nastup škole capoeire Filhos de Bimba, predstaviti Tomica Bajsić, David Rey i Ivo Reis Dos Anjos.
Najava • 03.12.2014.

Španjolska književnica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

Poznata španjolska književnica Rosa Montero u srijedu 3. prosinca gostuje u Zagrebu gdje će predstaviti svoju knjigu 'Luđakinja u nama', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u 12 sati. Istoga dana navečer u Dvorani Müller kina Europa s gošćom će u sklopu tribine 'Španjolsko-hrvatski književni dijalog' razgovarati Dražen Katunarić i Tomica Bajsić.
Najava • 11.11.2014.

Kulture susreta : Dinko Telećan - To umijeće putovanja

Na Tribini Kulture susreta gostuje pjesnik, putopisac i prevodilac Dinko Telećan koji će govoriti o svojim knjigama, o sviranju flamenca na ulicama Cordobe, o glazbi lisabonske grupe Madredeus, o Borgesu i o Marquezu i o putovanjima Indijom i Šri Lankom... Razgovor moderira Tomica Bajsić.
Kritika • 06.04.2010.

Tomica Bajsić : Urezi, izbor iz svjetske poezije o ratu, represiji, ropstvu...

Pjesme oko sto trideset uvrštenih pjesnika iz cijelog svijeta donesene su kronološki, prema godini rođenja autora te popraćene osnovnim biobibliografskim informacijama. Nipošto ne treba smetnuti da poslije ropstva, kojim se naizgled zaključuje podnaslov knjige, slijedi trotočje. U ta se tri sitna grafička znaka, vjerujem, upisuje prije svega jedna riječ koja se, bez obzira na gramatički oblik,...
Kritika • 29.12.2009.

Tomica Bajsić : Zrak ispod mora

Kategorički imperativ Tomice Bajsića temelji se na paradoksu čvrstih vrijednosti pojmljenih kao niz opće dobrih pojedinačnih uvjerenja. Drugim riječima, ukoliko nam trebaju čvrste vrijednosti (a nije da nisu upotrebljive) tada nam trebaju jedino one koje se grade iz iskustvenih nizova valjanih (i dobrih) pojedinačnih uvjerenja. Primjer za ovo je tata Malog princa, Saint Exuperry; pustolov poput Tomice, onaj...
Najava • 19.11.2009.

Tribina : Jesu li časopisi za poeziju stvar prošlosti?

Tribina "Jesu li časopisi za poeziju stvar prošlosti?", na kojoj će biti govora o tome kako funkcioniraju časopisi za poeziju u Hrvatskoj, a kako u inozemstvu, te kako u inozemstvu funkcionira publika koja te časopise prati, održat će se u četvrtak 19. studenog 2009. u 19:30 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu.