Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagreb Book Festival ×

Najava • 23.05.2017.

Otkrijte Zagreb kroz oči austrijskog pisca Karla-Markusa Gaußa

Austrijski pisac Karl-Markus Gauß, jedan od najboljih poznavatelja društvenih, kulturnih i književnih prilika Srednje Europe, predstavit će svoju knjigu 'Oči Zagreba' na Zagreb Book Festivalu u utorak 23. svibnja u razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem. Pridružite se šetnji gradom uz razgovor s autorom, uz simultani prijevod s njemačkog.
Najava • 22.05.2017.

Treći Zagreb Book Festival predstavlja Austriju (tema fragilnost)

Treći Zagreb Book Festival održat će se od 22. do 28. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. Kroz aktualne i važne teme hrvatskoj će publici približiti austrijsku književnost, film, glazbu i društvenu klimu. U sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta a u prodaji će biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.
Najava • 21.05.2016.

Zagreb Book Festival : Program preko vikenda

I posljednja dva dana Zagreb Book Festivala 2016. očekuje vas bogat program: sudjeluju (između ostalih) David Park, Eoin Colfer, Veljko Barbieri, Carl-Johan Vallgren, Edo Popović, Jasna Jasna Žmak i drugi.
Najava • 20.05.2016.

Zagreb Book Festival : Valent, Nuhanović, Park

U petak, 20. svibnja na Zagreb Book Festivalu očekuje vas program za najmlađe uz predstavljanje autora Svebora Vidmara, dok će se u poslijepodnevnim satima održati tribina o irskoj borbi za neovisnost te predstavljanje novih knjiga Milka Valenta i Gordana Nuhanovića. U večernjem programu gostuje renomirani irski autor David Park.
Najava • 19.05.2016.

Četvrtak na Zagreb Book Festivalu

Na ZBF-u četvrtak, 19. svibnja bit će predstavljene knjige Hrvoje Turkovića 'Politikom po kulturi', Ivice Ivaniševića i Marine Vujčić 'Otpusno pismo', Miroslava Krleže 'Marginalije' i Jasne Horvat 'Vilijun'. Program Irish cofee, na kojem je trebao gostovati irski pisac Jim Sheridan, otkazan je.
Vijest • 14.03.2016.

Zagreb Book Festival : Irska – obećana zemlja

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja Zagreb Book Festivala na kojem se u bogatom književnom programu predstavila zemlja partner Švedska te brojni strani i domaći autori, u 2016. godini Zagreb Book Festival u Zagreb dovodi Irsku! Domaćoj publici će se predstaviti ponajbolji suvremeni irski autori, od kojih Sebastian Barry i Eoin Colfer.
Vijest • 22.05.2015.

Josip Mlakić i Hrvoje Šalković dobitnici nagrada za najbolji krimić u biblioteci Balkan Noir

Najboljim domaćim krimićem po izboru publike proglašen je roman 'Valcer protiv Eintrachta' Hrvoja Šalkovića, dok je roman 'Božji gnjev' Josipa Mlakića proglašen najboljim krimi romanom po izboru žirija.