Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Ferić ×

Vijest • 10.03.2018.

Zoran Ferić novi predsjednik Hrvatskog društva pisaca

Nakon što je nakon gotovo sedam godina vođenja Hrvatskog društva pisaca Nikola Petković početkom godine podnio ostavku na funkciju predsjednika, u Hrvatskom društvu pisaca je 24. veljače 2018. održan Kandidacijski skup na kojem je Skupština usvojila kandidata za predsjednika HDP-a, Zorana Ferića. Slijedom toga na Izvanrednoj skupštini HDP-a, održanoj 10. ožujka, Zoran Ferić je izabran za predsjednika...
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Vijest • 01.11.2016.

Nagradu 'Fran Galović' dobio Zoran Ferić za roman 'Na osami blizu mora'

Nagradu “Fran Galović” za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga “Na osami blizu mora” Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo uvažavajući i rezultate javnog glasovanja, koje je bilo organizirano tijekom listopada u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Ludbreg.
Najava • 24.03.2016.

Zagrijavanje : Knjige i autori koje ste čekali

Drago Glamuzina nagrađivani pjesnik i prozaik koji je nedavno objavio novu, sjajnu knjigu poezije - 'Everest', na Zagrijavanju će predstaviti tri iznimna autora čije je romane nedavno uredio u izdavačkoj kući VBZ: Zorana Ferića, Bekima Sejranovića i Borivoja Radakovića.
Kritika • 05.02.2016.

Zoran Ferić : Na osami blizu mora

Svojim BMW-om kao simbolom odnosa moći, svojom kontrolom seksualne razmjene, Njemica napadno dovodi u pitanje poziciju galebara kao onih 'koji jebu', njihovu patrijarhalnu dominantnost. Lokalni muškarci takav otklon od uspostavljene norme ne mogu dozvoliti; kao što ne mogu niti dozvoliti postojanje galebara koji ne jebe, tog nevoljkog jebača koji ugrožava koncept potentne i patrijarhalne muškosti.
Videoteka • 10.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 1. epizoda: Zoran Ferić

Početkom prošle godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učine složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Pa kako bi ovaj vrlo dobar i originalan projekt dobio još malo vidljivosti, odlučili smo da vam kroz iduća dva tjedna, iz dana u dan, točnije iz večeri u...
Najava • 18.11.2009.

Predstavljanje audioknjige 'Sarajevski Marlboro' Miljenka Jergovića

Predstavljanje novog proizvoda na hrvatskome tržištu - prve audioknjige iz edicije 'Suvremeni hrvatski pisci' - knjige "Sarajevski Marlboro" Miljenka Jergovića, u izdanju Orfeja i produkcijske tvrtke Astarta Plus, održat će se u Knjižnici Bodana Ogrizovića u Zagrebu, u srijedu 18. studenog 2009. u 19 sati.
Najava • 04.11.2009.

Književna večer u Močvari

U srijedu, 4. studenog 2009., s početkom nešto nakon 20h u zagrebačkoj Močvari, dođite i uživajte na mrak književnoj večeri koju će moderirati Kruno Lokotar, a tijekom koje će se pisci: Zoran Ferić, Franjo Janeš, Marinko Košćec, Gordan Nuhanović, Zoran Tomić i Andrej Nikolaidis (poslanicom) obratiti publici i nakon toga predstaviti ulomke svojih novih ili friških rukopisa.