Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.03.2017.

54. Goranovo proljeće u Zagrebu i Splitu

Najvažnija i najdugovječnija pjesnička manifestacija 'Goranovo proljeće', 54. po redu održat će se ove godine od 18. do 21. ožujka u Zagrebu i Splitu, a ugostit će petnaestak stranih gostiju, te tridesetak domaćih pjesnika. Manifestacija se otvara u subotu 18. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa.
Najava • 17.03.2017.

G • točka : Kristian Novak i Stipan Tadić

Na petoj G • točki gostuju Kristian Novak, autor hvaljenog romana 'Ciganin, ali najljepši' i hiperrealistični slikar, ilustrator i strip-crtač Stipan Tadić. S gostima razgovaraju Ivan Jozić i Vladimir Šagadin. Muzički premijerno žare i pale osebujni Zagreb Balkan Jazz Band.
Najava • 17.03.2017.

Književni petak : Forsiranje glazbene monotonije

Na Književnom petku će se razgovarati o odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene, a sudjeluju pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar. Urednik i voditelj tribine je Dubravko Jagatić.
Najava • 17.03.2017.

Tribina 'Črna mati zemla' u ZKM-u

Na tribini će Kristian Novak zajedno s redateljicom predstave Dorom Ruždjak Podolski i autorom dramatizacije Tomislavom Zajecom govoriti o značenjima teksta, izazovima dramatizacije romana i režijskim opredjeljenjima koja proizvode autonomnu priču.
Najava • 17.03.2017.

2. Hrvatski festival pripovijedanja u Slavonskom Brodu

Od 17. do 19. ožujka u Slavonskom Brodu će se održati 2. Hrvatski festival pripovijedanja kojim će se Hrvatska i ove godine pridružiti globalnoj proslavi umijeća pripovijedanja bajki i priča i tako obilježiti Svjetski dan pripovijedanja (20. ožujka). Tijekom Festivala će se održati stručna predavanja, radionice, programi pripovijedanja za djecu i odrasle...
Najava • 13.03.2017.

Tribina Što imamo od književnosti?

Tribina 'Što imamo od književnosti' održat će se u ponedjeljak 13. ožujka u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, a pokušat će odgovoriti na pitanje možemo li čitanjem književnih djela postati bolji ljudi, ljudi koji žele mijenjati svijet? O ovom i drugim pitanjima razgovaraju Anera Ryznar i Marija Ott Franolić.
Najava • 10.03.2017.

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi'

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi' održat će se u petak 10. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Na predstavljanju, uz autoricu, sudjeluju: Ivan Herceg, Božica Pažur i Darija Žilić. Stihove čitaju Dina Leško i Ivan Herceg.