Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.12.2017.

Predstavljanje zbirke pjesama Almina Kaplana 'Mostarska zbirka'

Predstavljanje zbirke pjesama Almina Kaplana 'Mostarska zbirka' održat će se u četvrtak 7. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovićau Zagrebu. Knjigu će predstaviti Almin Kaplan, Ivana Bodrožić, Ivica Đikić i Drago Glamuzina.
Najava • 07.12.2017.

Izložba Moja prva početnica u Školskom muzeju

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu otvara se izložba 'Moja prva početnica'. Izložba će predstaviti zbirku od 120 početnica na 70 jezika iz 42 zemlje svijeta, a posjetiteljima će približiti i šareni svijet naroda, jezika i pisama.
Najava • 07.12.2017.

Hrvatski autori u prosincu u Hoću knjigu Megastoreu

U božićnom ruhu Megastore će ugostiti Mani Gotovac, Milanu Vuković Runjić, Dragu Glamuzinu, Radu Šerbedžiju, Kristiana Novaka, Miljenka Jergovića i Igora Mandića koji će govoriti o svojim knjigama i družiti se s čitateljima.
Najava • 06.12.2017.

Predstavljanje knjige Medicinska biokemija i labaratorijska medicina u kliničkoj praksi

Predstavljanje drugog i proširenog izdanja knjige 'Medicinska biokemija i labaratorijska medicina u kliničkoj praksi', Elizabete Topić, Dragana Primorca, Stipana Jankovića i suradnika, održat će se u srijedu 6. prosinca u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.
Najava • 05.12.2017.

Promocija knjige 'Pravi se da si normalna' Ane Dumančić

Promocija knjige 'Pravi se da si normalna' Ane Dumančić održat će se u utorak 5. prosinca u 19 sati u knjižari Znanje u Gajevoj 1, u Zagrebu. Roman prikazuje suvremenu otuđenost i šutnju u obiteljima i radnim sredinama, koja postaje plodno tlo za nametanje lažnih identiteta i sadržaja.
Najava • 04.12.2017.

110 obljetnica Gradske knjižnice u Zagrebu i Tjedan otvorenih vrata

Gradska knjižnica obilježava 110. obljetnicu i tom prigodom organizira Tjedan otvorenih vrata (od 4. do 9. prosinca 2017.) U Tjednu otvorenih vrata bit će predstavljene sve aktivnosti, rad i usluge Gradske knjižnice i njezinih pojedinih odjela kroz zanimljive programe i događanja. Središnja svečanost održat će se u četvrtak 7. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Najava • 02.12.2017.

Promocija knjige Lotosi od neona i nova književnost iz Indije

Na večeri posvećenoj suvremenoj indijskoj književnosti na hindskome i engleskom jeziku bit će predstavljeni poznati autori i autorice, publika će imati priliku razgovarati s izdavačima, urednicama te nekima od prevoditelja, poslušati pjesme i ulomke proze u prijevodu te uživati u modernoj indijskoj glazbi.