Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.07.2017.

Književno-performerski projekt 'Sedam sati smaranja'

Književno-performerski projekt 'Sedam sati smaranja' održat će se u subotu 1. srpnja u atriju Teatra &TD i okupiti dvadesetak generacijski različitih prozaika i pjesnika, koji će naizmjence čitati do ponoći. Događanje vodi Stjepan Balent, a nakon sedmosatnog smaranja slijedi glazbena poslastica iznenađenja.
Najava • 01.07.2017.

6. Festival Miroslav Krleža

6. Festival Miroslav Krleža održava se od 1. do 7. srpnja 2017. na Krležinom Gvozdu i posvećen je putovanju kroz vrijeme i prostor pod tematskim kompleksom 'Vječni apatridi - ljubav i politika'. Uz predstave, u popratnom programu održat će se 'Razgovori u Krležinom vrtu'. Prvi put će biti dodijeljene nagrade najboljoj glumici i glumcu Festivala.
Najava • 29.06.2017.

Predstavljanje knjige W. Benjamina 'Berlinsko djetinjstvo oko 1900.'

Predstavljanje knjige Waltera Benjamina 'Berlinsko djetinjstvo oko 1900.', u izdanju Malih zvona i prijevodu Sanje Lovrenčić, održat će se u četvrtak 29. lipnja u klubu Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti Tatjana Jukić, Helen Sinković i Lidija Dujić.
Najava • 29.06.2017.

5. Lit link festival (Književna karika) u Puli, Rijeci i Zagrebu

Lit link festival – ili Književna karika – u svom petom izdanju predstavlja britanske i hrvatske pisce, urednike, izdavače i druge goste u Puli, Rijeci i Zagrebu. Uz čitanja stranih i domaćih autora, festival se paralelno usmjerava i na promociju naše književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti.
Najava • 29.06.2017.

20. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

20. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara održat će se 29. i 30. lipnja 2017. u sklopu programa 51. Đakovačkih vezova. U sklopu Susreta održat će se proglašenja dobitnika Nagrade Julija Benešića i Povelje uspješnosti Julija Benešića koje se dodjeljuju za književnu kritiku.
Najava • 17.06.2017.

Prozno-glazbena večer posvećena Ivani Brlić Mažuranić

Prozno-glazbena večer posvećena Ivani Brlić Mažuranić Priče iz blizine održat će se 17. lipnja u Spomeničkoj knjižnici i zbirki Mažuranić - Brlić - Ružić u Rijeci. Nastupaju: Gordana Lenić, Danila Linić, Vlasta Linić i Diana Rosandić Živković.
Najava • 14.06.2017.

Design District Zagreb : Booksa u parku

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. Kao i prošle godine, klub Booksa uključen je u festival i od 14. do 18. lipnja nudi promocije knjiga, glazbeni program, sajam malih izdavača, čitanje priča i bajki, druženje i zabavu.