Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 12.06.2017.

Izdavačka kuća Hena com predstavlja knjigu Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'

U ponedjeljak 12. lipnja 2017. u 18 sati u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) izdavačka kuća Hena com predstavit će knjigu Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'.
Najava • 12.06.2017.

Obilježavanje 10. obljetnice smrti akademika Vojmira Vinje i predstavljanje njegovih prijevoda Montaigneovih 'Eseja'

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. s početkom u 12 sati, održat će se svečanost obilježavanja 10. obljetnice smrti akademika Vojmira Vinje i predstavljanje njegovih prijevoda Montaigneovih 'Eseja'.
Najava • 12.06.2017.

Sajam knjige : Knjige u srcu grada

Nakladnička kuća Znanje organizira sajam knjige pod nazivom 'Knjige u srcu grada', koji će se održati od 12. do 18. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Svaki dan od 8 do 21 sat posjetitelje će dočekati bogata ponuda od nekoliko tisuća naslova za velike i male čitatelje i veliki popusti na sve naslove.
Najava • 12.06.2017.

Ponta u Dubrovniku: Temelkuran, Nikolaidis i Tasić

U Dubrovniku se od 12. do 16. lipnja održava petodnevno događanje nazvano 'Struktura', koje će ugostiti vrhunske umjetnike i teoretičare. U sklopu programa održat će se 'Ponta', program i prostor za priču na kojoj će se predstaviti turska spisateljica Ece Temelkuran - važan glas druge, slobodarske Turske, te Andrej Nikolaidis i Vladimir Tasić.
Najava • 10.06.2017.

Novu sezonu 'Ljeta u MSU' otvara koncert legendarne slovenske punk grupe Pankrti

Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja sadržajnu kombinaciju glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke akcije i performanse. Novu sezonu u subotu, 10. lipnja otvara koncert legendarnih PANKRTA.
Najava • 07.06.2017.

Festival 'Prvi prozak na vrh jezika' od 7. do 9. lipnja u Zagrebu

Festival 'Prvi prozak na vrh jezika', koncipiran kao Festival nagrada i nagrađenih mladih autora, održat će se po treći put od 7. do 9. lipnja u Zagrebu, u prostorima teatra ITD i cafe bara U dvorištu.
Najava • 06.06.2017.

Latvijski autor Janis Jonevs gostuje u Rijeci i Zagrebu

10. riječki sajam knjiga i festival autora vRIsak u utorak 6. lipnja predstavlja latvijskog autora Jānisa Joņevsa koji će u programu 'Europom u 30 knjiga' predstaviti svoj friško objavljeni roman 'Jelgava ‘94' koji u Latviji ima gotovo kultni status. Nakon vRIska Jānis Joņevs gostovat će u zagrebačkoj Booksi.