Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.10.2017.

Poezija na živo : Sanja Baković

Pjesnikinja Sanja Baković gostuje na tribini 'Poezija na živo'. Na tribini će čitati svoje nove pjesme i o pročitanom razgovarati s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice.
Najava • 06.10.2017.

Književni petak : Dijalekt sada i ovdje

Nova sezona Književnog petka počinje tribinom posvećenom dijalektima i pitanju: imamo li danas uopće razumijevanja za dijalekte? Na tribini će na to pitanje pokušati odgovoriti dvoje znanstvenika i istaknutih autora u čijim se nagrađivanim djelima dijalekt isprepliće sa standardom ili ipak samostalno odjekuje iz njihovih knjiga: Evelina Rudan i Kristian Novak.
Najava • 05.10.2017.

Predstavljanje knjige 'Može biti lijepo' Jana Bolića

Izdavačka kuća Studio TiM poziva vas na promociju naslova 'Može biti lijepo' mladog riječkog autora Jana Bolića. Predstavljanje će se održati u četvrtak 5. listopada u knjižari Ribook u Rijeci. Predstavljanje, s čitanjem pjesama i proze, vodit će Damir Selimović i Milan Zagorac.
Najava • 05.10.2017.

38. Zagrebački književni razgovori (ZKR) : Hrvatska književnost u europskom kontekstu

38. Zagrebački književni razgovori (ZKR) na temu 'Hrvatska književnost u europskom kontekstu' održat će se od 5. do 8. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Sudionici ovogodišnjih razgovora dolaze iz Njemačke, Francuske, Norveške, Španjolske, Poljske, Mađarske, Rusije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.
Najava • 04.10.2017.

Predstavljanje knjige Suzane Matić 'Ne naginji se unutra'

Predstavljanje knjige Suzane Matić 'Ne naginji se unutra' održat će se u srijedu, 4. listopada u caffe baru Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti: Jadranka Pintarić (promotorica), Marina Vujčić (urednica), Jelena Miholjević (glumica) i Suzana Matić (autorica).
Najava • 29.09.2017.

Goranovke na Opatovini

'Goranovo proljeće' predstavit će se čitanjem dviju odličnih pjesnikinja, laureatkinja iz 2016. godine: Sonje Manojlović (Goranov vijenac) i Mateje Jurčević (Goran za mlade pjesnike). Čitanje će se održati na otvorenom, 29. rujna na adresi Opatovina 11. Program moderira Goran Čolakhodžić.
Najava • 28.09.2017.

Predavanje Brucea Sterlinga 'Prekarna utopija'

U sklopu prvog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D u Zagrebu gostuje međunarodno poznati pisac znanstvene fantastike Bruce Sterling koji će u četvrtak 28. rujna u napuštenom diskontu iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla održati predavanje 'Prekarna utopija'.