Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.06.2017.

Predstavljanje zvučnog izdanja Gundulićevog Osmana

Gundulićev ep 'Osman' objavljen je kao audio-knjiga. Predstavljanje izdanja održat će se u Gundulićevom Dubrovniku, u utorak 13. lipnja u Saloči od zrcala. Sudjeluju: Frano Mašković, Zvonimir Bulaja i ekipa animiranog filma 'Na tri kralja': Nikolina Ivezić, Petar Grimani, Alen Zanjko.
Najava • 12.06.2017.

Izdavačka kuća Hena com predstavlja knjigu Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'

U ponedjeljak 12. lipnja 2017. u 18 sati u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) izdavačka kuća Hena com predstavit će knjigu Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'.
Najava • 12.06.2017.

Obilježavanje 10. obljetnice smrti akademika Vojmira Vinje i predstavljanje njegovih prijevoda Montaigneovih 'Eseja'

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. s početkom u 12 sati, održat će se svečanost obilježavanja 10. obljetnice smrti akademika Vojmira Vinje i predstavljanje njegovih prijevoda Montaigneovih 'Eseja'.
Najava • 12.06.2017.

Sajam knjige : Knjige u srcu grada

Nakladnička kuća Znanje organizira sajam knjige pod nazivom 'Knjige u srcu grada', koji će se održati od 12. do 18. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Svaki dan od 8 do 21 sat posjetitelje će dočekati bogata ponuda od nekoliko tisuća naslova za velike i male čitatelje i veliki popusti na sve naslove.
Najava • 12.06.2017.

Ponta u Dubrovniku: Temelkuran, Nikolaidis i Tasić

U Dubrovniku se od 12. do 16. lipnja održava petodnevno događanje nazvano 'Struktura', koje će ugostiti vrhunske umjetnike i teoretičare. U sklopu programa održat će se 'Ponta', program i prostor za priču na kojoj će se predstaviti turska spisateljica Ece Temelkuran - važan glas druge, slobodarske Turske, te Andrej Nikolaidis i Vladimir Tasić.
Najava • 08.06.2017.

vRIsak : Beqë Cufaj predstavalja 'projekt@party'

Na 10. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak u četvrtak 8. lipnja gostuje kosovsko-njemački pisac Beqë Cufaj koji će predstaviti svoj roman 'projekt@party' u kojem otvoreno kritizira rad i djelovanje međunarodnih mirovnih misija na ovim prostorima. U programu vRIska svoje će nove knjige predstaviti i Miroslav Mićanović i Ivica Prtenjača.
Najava • 06.06.2017.

Marko Pogačar u Booksi

U sklopu Književnog budoara u klubu Booksa gostuje jedan od najcjenjenijih mladih pjesnika, Marko Pogačar. U prvom dijelu tribine Marko će pročitati nekoliko pjesama iz novog, još neobjavljenog rukopisa nakon čega će uslijediti razgovor s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom.