Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje knjige Silvije Pisk 'Pustinjaci podno Garić planine'

Predstavljanje knjige autorice Silvije Pisk 'Pustinjaci podno Garić planine' održat će se u srijedu 22. ožujka s početkom u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Zrinka Nikolić Jakus, Tajana Pleše, Neven Budak i Borislav Grgin.
Najava • 21.03.2017.

Razgovori preko plota - književna kritika u regiji

U utorak, 21. ožujka u zagrebačkom klubu Booksa će se održati razgovor posvećen tematici književne kritike u Hrvatskoj i regiji. O (be)smislu književne kritike, o profesiji književnog kritičara, stanju kritike u medijima i drugim temama razgovarat će Saša Ćirić, Vladimir Arsenić Dinko Kreho i Boris Postnikov.
Najava • 18.03.2017.

54. Goranovo proljeće u Zagrebu i Splitu

Najvažnija i najdugovječnija pjesnička manifestacija 'Goranovo proljeće', 54. po redu održat će se ove godine od 18. do 21. ožujka u Zagrebu i Splitu, a ugostit će petnaestak stranih gostiju, te tridesetak domaćih pjesnika. Manifestacija se otvara u subotu 18. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa.
Najava • 17.03.2017.

G • točka : Kristian Novak i Stipan Tadić

Na petoj G • točki gostuju Kristian Novak, autor hvaljenog romana 'Ciganin, ali najljepši' i hiperrealistični slikar, ilustrator i strip-crtač Stipan Tadić. S gostima razgovaraju Ivan Jozić i Vladimir Šagadin. Muzički premijerno žare i pale osebujni Zagreb Balkan Jazz Band.
Najava • 17.03.2017.

Književni petak : Forsiranje glazbene monotonije

Na Književnom petku će se razgovarati o odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene, a sudjeluju pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar. Urednik i voditelj tribine je Dubravko Jagatić.
Najava • 15.03.2017.

Promocija kataloga 'Statističko-topografski upitnici za područje Banske Hrvatske i Vojne krajine iz 1850. i 1858. godine'

Promocija kataloga 'Statističko-topografski upitnici za područje Banske Hrvatske i Vojne krajine iz 1850. i 1858. godine', održat će se u srijedu 15. ožujka u prostorijama MDC-a u Zagrebu.
Najava • 13.03.2017.

Tribina Što imamo od književnosti?

Tribina 'Što imamo od književnosti' održat će se u ponedjeljak 13. ožujka u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, a pokušat će odgovoriti na pitanje možemo li čitanjem književnih djela postati bolji ljudi, ljudi koji žele mijenjati svijet? O ovom i drugim pitanjima razgovaraju Anera Ryznar i Marija Ott Franolić.