Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.11.2017.

Obilježavanje 112. rođendana Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu

U sklopu obilježavanja 112. rođendana Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu bit će dodijeljena pjesnička nagrada 'Dragutin Tadijanović' i studentske nagrade iz Fonda Dragutina Tadijanovića Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Najava • 03.11.2017.

Zgodne žene spašavaju knjižaru Morpurgo u Splitu

Peto izdanje festivala 'Zgodne žene spašavaju stvar' donosi dva događanja, predstavljanje zbirke priča 'O ljubavi, batinama i revoluciji' autorice Nore Verde i umjetničku akciju 'Živa knjižara' koja se organizira ispred knjižare Morpurgo u Splitu kako bi se ukazalo na poguban odnos prema književnosti i kulturi u lokalnoj zajednici.
Najava • 02.11.2017.

Promocija zbornika 'Stvaranje socijalističkog čovjeka'

Promocija zbornika 'Stvaranje socijalističkog čovjeka. Hrvatsko društvo i ideologija jugoslavenskoga socijalizma', urednika Igora Dude, održat će se u četvrtak 2. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Igor Duda, Snježana Koren, Željko Krušelj i Damir Agičić.
Najava • 02.11.2017.

Predstavljanje nove knjige Svena Adama Ewina 'Poeme'

Predstavljanje nove knjige Svena Adama Ewina 'Poeme' održat će se u četvrtak 2. studenoga u Klubu Botaničar u Zagrebu. O novoj knjizi pjesničke osobnosti poznate pod pseudonimom Sven Adam Ewin govorit će Josip Užarević, Slaven Jurić i Drago Glamuzina.
Najava • 31.10.2017.

80. tribina Paralelni svjetovi : Meditacije Marka Aurelija

80. tribina 'Paralelni svjetovi' pod nazivom 'Meditacije Marka Aurelija: vodič za dobar život', održat će se u utorak 31. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Gosti tribine, filozof David Pejić i urednica knjige Nataša Ozmec, razgovarat će o hrvatskome izdanju knjige 'Meditacije' filozofa i rimskoga cara Marka Aurelija.
Najava • 27.10.2017.

Književni petak - Knjiga nad knjigama: enciklopedija

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici pa tako i Književni petak na kojem će urednik i voditelj Antun Vujić, glavni ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, razgovarati s Mladenom Klemenčićem, dugogodišnjim urednikom Zavoda i Nikolom Petkovićem, predsjednikom Društva hrvatskih pisaca.
Najava • 26.10.2017.

Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera: Maroević, Manojlović, Kirin, Herceg

U četvrtak 26. listopada u Knjižnica Vjekoslava Majera u Zapruđu održat će se tribina povodom Mjeseca hrvatske knjige 'Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera' na kojoj će gostovati pjesnici: Tonko Maroević, Sonja Manojlović, Miroslav Kirin i Monika Herceg.