Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.12.2016.

U Zagrebu gostuje albanski pisac Ben Blushi

U Zagrebu gostuje jedan od najznačajnijih albanskih pisaca današnjice – Ben Blushi, koji će predstaviti svoj nagrađivani roman 'Otelo – Arap iz Vlore', prvi cjeloviti prijevod književnog djela s albanskog jezika u posljednjih 20 godina. S autorom će razgovarati Augustin Palokaj, Leonard Hamitaj i Ivana Bodrožić.
Najava • 14.12.2016.

Predstavljanje knjige '4 brave' Željke Horvat Čeč u Rijeci

Predstavljanje knjige '4 brave : (crtice sa sela, bez svinje)' autorice Željke Horvat Čeč održat će se u srijedu 14. prosinca u riječkom Klub Bačva. Knjigu će predstaviti Kruno Lokotar (urednik), Zoran Žmirić (kolega pisac) i Željka Horvat Čeč (autorica).
Najava • 13.12.2016.

Tribina: Zašto je knjiga postala neželjen predmet?

Zašto je knjiga – u kulturi u kojoj je krajnji cilj imati što više (stvari) i zadovoljiti sve svoje (materijalne) želje – postala neželjen predmet? O ovom i drugim pitanjima, u utorak 13. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, razgovaraju Nenad Bartolčić i Ivan Sršen. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
Najava • 13.12.2016.

Promocija romana Nives Madunić Barišić 'Mrak ili strah'

Promocija novog romana Nives Madunić Barišić 'Mrak ili strah' održat će se u utorak 13. prosinca u prostoru zagrebačke knjižare Algoritam MK u Bogovićevoj 7. Povedite svoje najmlađe i upoznajte avanture omiljenog psa istražitelja Melikora te čudesan svijet gdje životinje pričaju i razmišljaju kao ljudi!
Najava • 13.12.2016.

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić održat će se u utorak 13. prosinca u organizaciji i prostoru Hrvatskog društva pisaca. Na skupu sudjeluju: Velimir Visković, Andrea Zlatar, Dubravka Bogutovac, Nadežda Čačinović, Jagna Pogačnik, Biljana Romić, Gordana Crnković, Seid Serdarević i dr.
Najava • 09.12.2016.

4. Književna karika / Lit Link festival 2016 (Pula – Rijeka – Zagreb)

Književna karika ili Lit Link festival održava se od 9. do 11. prosinca 2016. na relaciji Pula-Rijeka-Zagreb. Na čitanjima koji na raznolike načine pokrivaju prostor od Sardinije do Sirije upoznat ćete desetoro talijanskih i hrvatskih autora, te urednike i književne agente zainteresirane za hrvatsku književnost.
Najava • 07.12.2016.

Poetska večer s njemačkim pjesnicima: Dombrowski, Gabler, Thill

Hrvatsko društvo pisaca u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien predstavlja troje njemačkih pjesnika: Dominika Dombrowskog, Claudiju Gabler i Hansa Thilla. Predstavljanje će se održati u srijedu 7. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.