Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.12.2017.

Kava i kolači : Sjećanje na Simu Mraovića

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se nedjeljni 'talk show Kava i kolači' Ivice Prtenjače, posvećen osnivaču 'Kave i kolača' i dragom prijatelju Knjižnice piscu - Simi Mraoviću.
Najava • 10.12.2017.

Slavljeničko predstavljanje novog romana Kazua Ishigura u Zagrebu u večeri dodjele Nobelove nagrade za književnost

Predstavljanje romana 'Pokopani div' Nobelom ovjenčanog Kazua Ishigura, održat će se u isto vrijeme kada će mu u Stockholmu biti dodijeljena nagrada, u nedjelju 10. prosinca u prostoru Crafter's Lava na zagrebačkom Gornjem gradu. Književna će večer biti popraćena glazbom prošlogodišnjeg laureata Boba Dylana.
Najava • 08.12.2017.

Književni petak : Game over - kraj igrice

Od prvih zanesenjaka-izumitelja kojima je bio uspjeh natjerati dva štapića da odbijaju kockastu loptu do industrije koja ostvaruje veći promet od filmske industrije. O tome gdje je medij video-igara danas razgovarat će Berislav Jozić i Luka Žučko. Urednik i voditelj je Tomislav Fiket.
Najava • 08.12.2017.

Predstavljanje slikovnice Maje Šimleše 'Suli u avanturi - Prijateljstvo'

Predstavljanje slikovnice Maje Šimleše 'Suli u avanturi : Prijateljstvo' održat će se u petak 8. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O ovoj poučnoj i razigranoj priči uz autoricu će govoriti ilustrator Sven Nemet te urednica Jelena Bevandić, a stihove će čitati Doris Pinčić Rogoznica.
Najava • 08.12.2017.

Predstavljanje knjige Mirka Božića 'Kristalno zvono' u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu svoju će novu knjigu proze naslovljenu 'Kristalno zvono' predstaviti mostarski pisac Mirko Božić. Roman je posveta rano preminuloj majci ali i izmučenom gradu koji svakodnevno pronalazi snage za nove početke.
Najava • 05.12.2017.

Promocija knjige 'Pravi se da si normalna' Ane Dumančić

Promocija knjige 'Pravi se da si normalna' Ane Dumančić održat će se u utorak 5. prosinca u 19 sati u knjižari Znanje u Gajevoj 1, u Zagrebu. Roman prikazuje suvremenu otuđenost i šutnju u obiteljima i radnim sredinama, koja postaje plodno tlo za nametanje lažnih identiteta i sadržaja.
Najava • 05.12.2017.

Revija malih književnosti : Sjedinjene države Levanta

13. Revija malih književnosti održat će se od 5. do 10. prosinca u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Vukovaru. Domaćoj će se publici predstaviti sedmero levantskih književnica i književnika: Hoda Barakat, Khaled Khalifa, Asmaa Azaizeh, Golan Haji, Maan Abu Taleb, Adania Shibli i Renad Qubbaj.