Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 24.04.2017.

Svečana dodjela nagrada natječaja 'Ja sam pisac'

Pozivamo vas na svečanu dodjelu nagrada natječaja 'Ja sam pisac' koja će se održati u Noći knjige, 24. travnja u Kulturnom centru Travno u Zagrebu. U uvodnom dijelu svečanosti nastupaju učenici I. gimnazije Zagreb, kazivanjem poezije i monologa, popraćeno glazbom na gitari. Slijedi predstavljanje natječaja i podjela nagrada autorima pobjedničkih priča.
Najava • 13.04.2017.

Bookvica predstavlja splitsku verziju 'Noći velikog čitanja' riječke književne skupine RI LIT

U četvrtak 13. travnja 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom književnom programu Bookvica (koji se već tradicionalno održava u klubu Quasimodo) održat će se splitska verzija 'Noći velikog čitanja' koju organizira neformalna riječka književna skupina RI LIT.
Najava • 13.04.2017.

Aleksandra Orlić gostuje na književnoj tribini 'Što je pisac htio reći'

U četvrtak 13. travnja 2017. nakladnička kuća Hena com organizira književnu tribinu 'Što je pisac htio reći' na kojoj će autorica Aleksandra Orlić predstavit svoj roman 'Ako ikad' – priču o ljubavnom trokutu u kojem tri žene bez cenzure poniru u svoje ljubavne priče.
Najava • 12.04.2017.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja 'Dnevnik jednog nomada' Bekima Sejranovića

U srijedu, 12. travnja 2017. godine izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Bekima Sejranovića 'Dnevnik jednog nomada'. Sudjeluju: Bekim Sejranović, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Najava • 11.04.2017.

Predstavljanje knjiga Prima Levija na 11. 'Festivalu tolerancije'

Na 11. 'Festivalu tolerancije' i na tridesetogodišnjicu samoubojstva Prima Levija i 25 godina od prvoga hrvatskoga izdanja jednog od najvažnijih romana o Holokaustu 'Zar je to čovjek' Fraktura predstavlja njegovo novo izdanje te prvi put u Hrvatskoj Levijevu knjigu eseja 'Utopljenici i spašeni'.
Najava • 04.04.2017.

Edicije Božičević predstavljaju roman 'Tijela bez težine' Valerije Luiselli

U utorak, 4. travnja 2017. s početkom u 18:00 sati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' (Preradovićeva 5, Zagreb) Edicije Božičević predstavit će roman 'Tijela bez težine' mlade meksičke autorice Valerije Luiselli.
Najava • 30.03.2017.

Splitska Bookvica : O vjeri u dijalog između sekularnog i religijskog

Književni program Bookvica predstavlja knjigu 'Vjera u dijalog: Sekularno i religijsko'. U razgovoru sudjeluju urednici knjige Nebojša Zelič i Zoran Grozdanov, bosanski franjevac fra Drago Bojić te novinari Viktor Ivančić i Predrag Lucić.