Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.12.2016.

Europea u Dvorištu predstavlja anglo-australsku autoricu Evie Wyld

U Zagrebu gostuje višestruko nagrađivana australsko-britanska autorica Evie Wyld koja će predstaviti svoj hvaljeni roman 'Sve ptice pjevaju'. Povod je to za razgovor o prirodi patnje i neuništivosti ljudskog duha, o čemu će s autoricom razgovarati Ivana Bodrožić i Diana Matulić dok će razgovor prevoditi Igor Opić.
Najava • 07.12.2016.

Zagrebačke posvete Branku Miljkoviću – Uzalud je budim

U srijedu, 7. prosinca u gostionici Pod starim krovovima, Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priređuje događanje pod naslovom 'Branko Miljković – Uzalud je budim'. U programu sudjeluju Irena Vrkljan, Branislav Glumac, Sara Renar, Mladen Vujčić i Goran Matović.
Najava • 06.12.2016.

Predstavljanje Panorame novijeg slovenskog pjesništva

U zagrebačkom klubu Booksa u utorak 6. prosinca bit će predstavljena antologija 'Ovdje i sada: Panorama novijeg slovenskog pjesništva 2000. - 2015.' Antologiju će predstaviti: Božidar Brezinščak Bagola, Ivana Latković, Meta Klinar, Barbara Korun i Ivo Svetina.
Najava • 06.12.2016.

Predstavljanje domaćih autorskih slikovnica izdavačke kuće V.B.Z.

Izdavačka kuća V.B.Z. nedavno je pokrenula biblioteku domaćih autorskih slikovnica u kojoj su do sad objavljene slikovnice Branislava Glumca, Davora Šunka, Vande Čižmek i Roberta Mlinarca. Predstavljanje slikovnica održat će se u utorak 6. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 02.12.2016.

Književni petak : Porez na kulturu

Na Književno petku bit će govora o poreznoj reformi i tome što ona znači za samostalne umjetnike u Hrvatskoj pa onda posljedično i za hrvatsku kulturu. Gostuju Srđan Sandić, pisac i novinar, Antonija Letinić, novinarka i glavna urednica Kulturpunkta i Nenad Bartolčić, urednik portala Moderna vremena.
Najava • 01.12.2016.

Književnost starog Egipta u knjižari Vuković&Runjić

U zagrebačkoj knjižari Vuković&Runjić počinje serija predavanja povjesničara i egiptologa Daniela Rafaelića koji će vas povesti na putovanje spisima, pjesmama i pričama starih Egipćana. Prolazeći kroz ove tekstove, polaznici će uz sama predavanja vidjeti i neke od rijetkih filmskih uprizorenja staroegipatskih priča...
Najava • 30.11.2016.

Razgovor : Književnost i zbilja, autobiografija i fikcija

Hrvatski P.E.N. centar poziva vas na razgovor 'Književnost i zbilja', autobiografija i fikcija, u srijedu 30. studenog u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tatjana Gromača, Slobodan Šnajder i Milko Valent, a moderira Nadežda Čačinovič.