Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Kreativni um' Dunje Degmečić u Osijeku

Predstavljanje knjige 'Kreativni um' autorice Dunje Degmečić održat će se u ponedjeljak 13. ožujka u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku. Na predstavljanju će govoriti, recenzenti: Aleksandar Včev, Helena Sablić-Tomić, Jasna Horvat, Dunja Degmečić i Anđa Raič.
Najava • 10.03.2017.

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi'

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi' održat će se u petak 10. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Na predstavljanju, uz autoricu, sudjeluju: Ivan Herceg, Božica Pažur i Darija Žilić. Stihove čitaju Dina Leško i Ivan Herceg.
Najava • 10.03.2017.

Okrugli stol Vladan Desnica i Split

Okrugli stol Vladan Desnica i Split održat će se u petak 10. ožujka u Centru Studia Mediterranea Filozofskog fakulteta u Splitu. U raspravi sudjeluju Boris Bui, Aleksandar Jakir, Jagoda Kecman, Siniša Kekez, Petar Krolo, Nata Labus-Radas, Nebojša Lujanović, Edi Matić, Jurica Pavičić, Šime Pilić, Drago Roksandić, Tonći Šitin, Nada Vučičić i Denis Zorić.
Najava • 08.03.2017.

Pjesnikinje za pjesnikinje

Literarno razgovorna večer 'Pjesnikinje za pjesnikinje' održat će se u srijedu 8. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gdje će nastupiti Barbara Korun, Stanislava Repar, Lidija Dimkovska, Sibila Petlevski, Asja Bakić i Nadežda Čačinovič (moderatorica).
Najava • 08.03.2017.

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Kak je zgorel presvetli Trombetassicz'

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Kak je zgorel presvetli Trombetassicz' održat će se u srijedu 8. ožujka u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar (urednik), Hrvoje Petrić (povjesničar), Mario Kolar (kritičar) i Marko Gregur (autor).
Najava • 05.03.2017.

Laibach : 'Dan oslobođenja' u HNK

VAŽNO: Zbog tehničkih razloga OTKAZUJE SE premijera filma 'Dan Oslobođenja', kao i gostovanje Ivana Jana Novaka iz Laibacha i norveškog redatelja Mortena Traavika u sklopu Filozofskog teatra, koje se trebalo održati u nedjelju 5. ožujka u zagrebačkome HNK. Povrat novca za kupljene ulaznice moguće je ostvariti na blagajni kazališta.
Najava • 02.03.2017.

Splitska Bookvica: Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović

U književnom programu Bookvica gostuju splitski pjesnici Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović. Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija razgovarat će s dvojicom pjesnika o splitskoj pjesničkoj platformi Rječilište, o pjesničkom izrazu kao intimnom i/ili javnom činu, o ulozi pjesnika i položaju pjesništva u današnjem društvu te srodnim temama.