Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.10.2017.

24. Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen

Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen ove će se godine održati od 26. do 28. listopada u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Na festivalu će gostovati autori Peter Semolič, Kees van Meel, Ján Gavura, Andrej Hočevar, Delimir Rešicki, Branka Primorac, Siniša Matasović, Maja Kušenić Gjerek i Tomislav Šovagović, a kroz tri dana održat će se programi za sve uzraste.
Najava • 25.10.2017.

Predstavljanje dviju zbirki priča Tomislava Šovagovića

Predstavljanje dviju zbirki priča Tomislava Šovagovića (Ispod skala i Cesta knezova Bribirskih) održat će se 25. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjigama će govoriti Nikolina Mesić, Jakov Bilić, Anja Šovagović Despot i Tomislav Šovagović.
Najava • 25.10.2017.

Tribina Razotkrivanje : Ludwig Bauer

Tribina Razotkrivanje čiji je gost Ludwig Bauer održat će se u srijedu, 25. listopada u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Povod je tribini novi roman Ludwiga Bauera 'Šoferi', priča iz ranih devedesetih dvadesetog stoljeća, o vozačima ili prevoditelja u snagama Ujedinjenih naroda. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 23.10.2017.

Austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck gostuju u Zagrebu

U Zagrebu gostuju austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck koji će u u ponedjeljak 23. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstaviti svoje romane. Razgovor će voditi Svjetlan Lacko Vidulić.
Najava • 20.10.2017.

DHK : Susret s estonskim književnicima

Estonski književnici, Doris Kareva, Veronika Kivisilla, Karl-Martin Sinijärv, Berk Vaher i Ingrid Velbaum-Staub predstavit će se u petak 20. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Goste će pozdraviti Božidar Petrač, a predstaviti Ružica Cindori i Dubravko Jelačić Bužimski.
Najava • 17.10.2017.

Predstavljanje knjige Mirjane Krizmanić 'Zašto guramo glavu u pijesak'

Predstavljanje nove knjige Mirjana Krizmanić 'Zašto guramo glavu u pijesak' održat će se u utorak 17. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu. Knjigu koja govori 'O poricanju provjerenih činjenica i obmanjivanju sebe i drugih' predstavit će psihologinja Tanja Pureta, urednica Koraljka Penavin i autorica, Mirjana Krizmanić.
Najava • 15.10.2017.

Mjesec hrvatske knjige 2017. u znaku enciklopedistike

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, održat će se od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Ovogodišnja manifestacija posvećena je enciklopedistici a provodi se pod geslom: 'Sve na jednom mjestu'.