Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.12.2017.

Promocija knjiga Igora Štiksa u Splitu

Promocija dvaju novih naslova Igora Štiksa, romana 'Rezalište' i studije 'Državljanin, građanin, stranac, neprijatelj' održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca u splitskom Klubu Ghetto. Igora Štiksa, kojemu je ova promocija prvi javni nastup u Splitu nakon pet godina, ugostiti će Nebojša Lujanović.
Najava • 04.12.2017.

Predstavljanje prvog dijela ciklusa 'Kraljevstvo' Nenada Jalšenjaka

Predstavljanje knjige 'Nasmiješeno sunce', prvog dijela fantastične sage 'Kraljevstvo' autora Nenada Jalšenjaka održat će se u ponedjeljak 4. prosinca u kafeu Razzmatazz u Zagrebu.Epski roman fantastike koji nas vodi kroz svijet na rubu vlastita uništenja, predstavit će Nenad Jalšenjak, Sandra Filipčić i urednik Krešimir Maligec.
Najava • 04.12.2017.

110 obljetnica Gradske knjižnice u Zagrebu i Tjedan otvorenih vrata

Gradska knjižnica obilježava 110. obljetnicu i tom prigodom organizira Tjedan otvorenih vrata (od 4. do 9. prosinca 2017.) U Tjednu otvorenih vrata bit će predstavljene sve aktivnosti, rad i usluge Gradske knjižnice i njezinih pojedinih odjela kroz zanimljive programe i događanja. Središnja svečanost održat će se u četvrtak 7. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Najava • 03.12.2017.

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood'

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood' održat će se u nedjelju 3. prosinca u zagrebačkom Kazalištu Gavella. Očekuje vas čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) i popratni jazz (Marko Lucijan Hraščanec).
Najava • 02.12.2017.

Promocija knjige Lotosi od neona i nova književnost iz Indije

Na večeri posvećenoj suvremenoj indijskoj književnosti na hindskome i engleskom jeziku bit će predstavljeni poznati autori i autorice, publika će imati priliku razgovarati s izdavačima, urednicama te nekima od prevoditelja, poslušati pjesme i ulomke proze u prijevodu te uživati u modernoj indijskoj glazbi.
Najava • 29.11.2017.

Predstavljanje knjige Branislava Glumca 'Moj budući otac osjeća da ga gledam'

Predstavljanje zbirke priča Branislava Glumca 'Moj budući otac osjeća da ga gledam' održat ću se u srijedu, 29. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će, uz autora, govoriti Velimir Visković, Nikola Petković, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Najava • 28.11.2017.

Švedska dječja književnica Jujja Wieslander gostuje u Zagrebu

Jujja Wieslander, cijenjena švedska autorica svjetski poznatog serijala slikovnica o Mami Mu, gostuje u Knjižari Ljevak u Zagrebu gdje će predstaviti svoju novu seriju umjetničkih slikovnica o Vina Vini, neobičnom stanovniku šume, zaigranom i znatiželjnom.