Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Antologija nove kratke priče Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore

Ovih dana iz tiska izlazi knjiga "Na Trećem trgu : antologija nove kratke priče Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore" koja sadrži kratke priče dvanaestoro autora mlađih od trideset godina (po četvoro iz svake zemlje). U svojim utiscima o knjizi Mihajlo Pantić je izjavio: "Volim tu drskost. Jer, ne moramo razmenjivati samo poljoprivredne proizvode i muzičke ljige, možemo, makar ponekad, razmenjivati i nešto u...
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje knjige Ljerke Car Matutinović 'Kad već postoji planina'

U petak, 16. kolovoza 2013. s početkom u 21 sat u atriju hotela “Kaštel” održati predstavljanje nove poetske zbirke književnice Ljerke Car Matutinović “Kad već postoji planina”. U programu sudjeluju: Darija Žilić, pjesnikinja i književna kritičarka, Marija Gračaković, prof., Šimo Ešić, pjesnik i nakladnik, Ljerka Car Matutinović i dr.
Najava • 01.01.1901.

Svečana komemoracija povodom dvadeset pete obljetnice smrti Miroslava Krleže

U petak, 29.12.2006. u 12 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se svečana komemoracija povodom dvadeset pete obljetnice smrti Miroslava Krleže, najplodnijeg i najsvestranijeg književnika u povijesti hrvatske književnosti. O Krleži će govoriti: Nikola Batušić, Branimir Donat, Aleksandar Flaker, Marko Grčić, Zoran Kravar, Krunoslav Pranjić, Slobodan Šnajder i Velimir...
Najava • 01.01.1901.

Kazalište u svom okruženju : Kazališni identiteti

Kazalište u svom okruženju : Kazališni identiteti
Najava • 01.01.1901.

Močvara u Karanteni - ljetna kulturna groznica

Nakon projekta Otokultivator koji se održavao na otoku Visu (2001.-2003.), Močvara ponovo uzvraća udarac ljetnoj kulturnoj apatiji. Klub Močvara (URK) i udruga Art radionica Lazareti, u suradnji sa Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom, od 11.07. do 10.08, zajednički organiziraju kulturni program "Močvara u Karanteni - ljetna kulturna groznica" koji će se održati u Lazaretima u Dubrovniku.
Najava • 17.06.2014.

V.B.Z. raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu bit će dodijeljena "V.B.Z. – Tisak Media" književna nagrada, a autoru uručena novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa je 1. kolovoza 2014. godine.
Najava • 17.06.2014.

Svečana dodjela Nagrade Vladimir Nazor

Dodjela 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu održat će se u srijedu 18. lipnja u Muzeju Mimara u Zagrebu, uz izravan televizijski prijenos na Prvom programu HRT. Nagrade će dobitnicima uručiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.
Najava • 02.09.2013.

Disku(r)sija : Jeton Neziraj

Disku(r)sija predstavlja gosta splitskog programa "Writers in residence" kosovskog dramaturga Jetona Neziraja, u srijedu 4. rujna, u kavani Le Monde u Splitu. S bivšim umjetničkim ravnateljem Nacionalnog Kazališta Kosova, autorom brojnih predstava izvođenih u Europi i Americi, razgovara Marijo Glavaš.