Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.05.2010.

Robert Roklicer gostuje na 'Kavi i kolačima' kod Prtenjače

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u 19 sati (nedjelja, 9. svibnja, na adresi Preradovićeva 5, Zagreb - op.ur.) povest ćemo razgovor koji će malo koga ostaviti ravne duše. Trudit ćemo se da vam te duše posve iskrivimo, zapetljamo, ranimo i zaokupimo. O mnogočemu ćemo razgovarati, mogući su i kratkotrajni napadaji šutnje, ali za njih ne odgovaramo. (I. Prtenjača)
Najava • 11.04.2007.

Press konferencija povodom 2. Međunarodnog festivala suvremene poezije

Press konferencija povodom 2. Međunarodnog festivala suvremene poezije koji će se održati od 17. - 19. travnja 2007. u Zagrebu, održati će se u četvrtak 12. travnja 2007. u 12 sati u književnom klubu Booksa (Martićeva 14d). U sklopu pressice promovirat će se i zbornik festivala «Kucanje skrivenog središta/ Beating of hidden heart» u kojemu je objavljena poezija svih sudionika festivala.
Najava • 11.05.2010.

Počinje sedmi Zagrebački sajam knjiga

Sedmi zagrebački sajam knjiga održavat će se od 11. do 22. svibnja, a  posjetit će ga brojni i ugledni strani te domaći literarni gosti. Programski dio usmjeren je na predstavljanje recentne hrvatske i svjetske književne i publicističke produkcije pa će   publika će imati priliku nazočiti brojnim gostovanjima stranih (Yasmine Khadre, Dacie Maraini, Clemensa Meyera...) i domaćih autora (Sanje ...
Najava • 16.02.2012.

Predstavljanje knjige 'Pod istim nebom' Amira Alagića

Predstavljanje 13. knjige iz Edicije Katapult - "Pod istim nebom", mladog pisca Amira Alagića, održat će se u petak 17. veljače u Puli, u galeriji Makina. Pulskoj će se publici predstaviti zajedno s gostom večeri Andreom Matoševićem te moderatoricom i urednicom knjige Marinom Vrđuka Beleš.
Najava • 19.11.2012.

Dunja Detoni Dujmić i Željka Lovrenčić na Sajmu knjiga u Guadalajari

Dunja Detoni Dujmić i Željka Lovrenčić ove će godine predstavljati Društvo hrvatskih književnika na Međunarodnome sajmu knjiga u Guadalajari. Književnice će biti gošće na književnome susretu "Letras de Croacia en Jalisco" na kojem će se govoriti o hrvatskoj književnosti i djelatnosti DHK.
Najava • 12.04.2007.

reForum : Blogerska književnost

Riječki časopis 'Re' organizira 5. reForum na temu blogerske književnosti i to u svojim proznim i poetskim pojavnostima. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja će u svome petom i najraskošnijem izdanju otkad je 'Rea' i vijeka pokušati okupiti respektabilnu blogersku kliku te svekolikoj javnosti predstaviti i neka lica koja se kočopere ispred živopisnih nickova i zanimljivih književnih ostvarenja.
Najava • 23.02.2011.

Predavanje Pavla Pavličića na temu 'Sjever i jug u hrvatskoj kulturi'

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira predavanje koje će održati akademik Pavao Pavličić "Sjever i jug u hrvatskoj kulturi". Predavanje će se održati u srijedu 23. veljače 2011. s početkom u 18.00 sati, u dvorani Akademijine Knjižnice, Zagreb, Strossmayerov trg 14.
Najava • 11.05.2010.

Predstavljanje romana 'Sanjin' ruskog pisca Mihaila Arcibaševa

Predstavljanje znamenitog romana "Sanjin" ruskog pisca Mihaila Arcibaševa, održat će se u utorak, 11. svibnja 2010. u 17 sati na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu. Riječ je o prvom cjelovitom i necenzuriranom prijevodu na hrvatski jezik od 1907. godine, kad je roman prvi put publiciran.