Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.01.2010.

Večeri talijanske kulture : Bilješke s putovanja u nepoznatu Italiju

U četvrtak, 28. siječnja 2010., u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održat će se susret s priznatim talijanskim novinarom i publicistom Paolom Rumizom, povodom "Večeri talijanske kulture" u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Profil Multimedije.
Najava • 04.02.2013.

Natječaj : Prijatelju, ispričaj moju priču!

Udruga "Prijatelji životinja" pokrenula je projekt pod nazivom "Prijatelju, ispričaj moju priču", koji za cilj ima objavu zbirke priča o životinjama, kao svjesnim i osjećajnim bićima. Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju svoju priču o životinjama, a sav prihod od prodaje zbirke  namjenjen je brizi o napuštenim životinjama.
Najava • 26.01.2011.

Predstavljanje knjige Mihaele Gašpar 'Bez iznenadnih radosti molim'

Predstavljanje knjige Mihaele Gašpar „Bez iznenadnih radosti molim“ (Aora naklada, 2010) održat će se u Gradskoj knjižnici Samobor, u četvrtak 27. siječnja u 19 sati. Knjigu će predstaviti Draženka Polović, Ljubo Pauzin, Alojz Majetić, Branislav Glumac i učenici Glazbene škole.
Najava • 26.06.2009.

Predstavljanje zbornika 'Zašto sam za mir'

U ponedjeljak, 29. lipnja 2009. u 19 sati, na Tribini Dekonstrukcije u HDP-u (Zagreb, Basaričekova 24) održat će se predstavljanje  zbornika "Zašto sam za mir“ (SHURA, Opatija, 2009) u kojem umjetnice, teologinje, znanstvenice i aktivistice iz Hrvatske, regije i iz Italije, propituju naše izbore (rat ili mir), mirovno djelovanje i aktivizam i to kroz svoj umjetnički  esejistički rad.
Najava • 06.11.2009.

Književni petak i 'Kičma' Dorte Jagić

"Kičma" je naziv ovog Književnog petka na kojem će biti predstavljena istoimena zbirka priča Dorte Jagić, suvremene hrvatske autorice. Pod vodstvom Borisa Perića, o knjizi će, osim autorice, govoriti i Darija Žilić, a tribina će se održati u petak 6. studenog 2009. u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.
Najava • 12.03.2007.

Slaven Jurić u HDP-u

U srijedu 14. ožujka u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se predstavljanje knjige Slavena Jurića «Počeci slobodnoga stiha, eksplicitna poetika – teorija – hrvatski formativni period». O knjizi će govoriti: dr. sc. Zoran Kravar, red. prof.; dr. sc. Tomislav Bogdan, doc.; Slaven Jurić, autor; Divna Mrdeža Antonina, urednica knjige.
Najava • 03.05.2011.

Bliski susreti pjesničke vrste : Sead Begović

Ljubitelji poezije moći će uživati u još jednom "Bliskom susretu pjesničke vrste", na kojemu će se predstaviti glasoviti hrvatski pjesnik Sead Begović i njegova nova knjiga poezije "Uresi" (VBZ, 2010). Susret će se održati u četvrtak 05. svibnja 2011. u 18,30 sati, u čitaonici Knjižnice Sesvete.
Najava • 06.02.2013.

Književna Bookara ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić

Nova književna Bookara ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić, koja je dosad proputovala većinu zemalja Europe, te zagrizla u Aziju i Južnu Ameriku. Autorica zbirke pjesama "Život u ruksaku", Maja će okupljenima prispodobiti slike, pjesme i sjećanja koje je donijela s mnogobrojnih putovanja.