Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.05.2018.

2. Mediteranski festival knjige u Splitu najavljuje velike popuste i gostovanje Joa Nesboa

Drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, i ove će se godine održati u Splitu u ŠC Gripe i kavani Cukarin Gripe, i to od 9. do 13. svibnja. Riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire.
Najava • 08.05.2018.

Jo Nesbø gostuje u Zagrebu, Zadru i Splitu

Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice Jo Nesbø stiže u drugi posjet Hrvatskoj, gdje će boraviti od 8. do 11. svibnja, u organizaciji izdavačke kuće Fokus. Nesbø dolazi u sklopu svjetske promocije novog romana 'Macbeth' koji će predstaviti u Zagrebu, Zadru i Splitu.
Najava • 23.04.2018.

Svečana dodjela nagrada literarnoga natječaja 'Ja sam pisac' 2018.

Nakladnička kuća Znanje u suradnji s portalom za knjigu i kulturu Moderna vremena i Prvom gimnazijom organizirala je literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom 'Ja sam pisac'. Svečana dodjela nagrada održat će se u Noći knjige, 23. travnja u Kulturnom centru Travno u Zagrebu.
Najava • 23.04.2018.

11. Festival dječje knjige Monte Librić u svijetu animacije

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se od 23. do 29. travnja u pulskoj Zajednici Pula – Circolu. U sedam festivalskih dana publici će biti predstavljen bogat program, ali i velika ponuda recentnih naslova za djecu. Ovogodišnja festivalska tema 'Animiraj me!' bit će posvećen animiranim filmovima Zdenka Bašića.
Najava • 19.04.2018.

Emir Imamović Pirke u Bookvici predstavlja novi roman 'Terorist'

Ovogodišnju sezonu Bookvice, u četvrtak 19. travnja zatvara novinar i pisac Emir Imamović Pirke, premijerno predstavljajući novi roman 'Terorist'. Uz autora, u ulozi predstavljača, gostuje Ivica Ivanišević.
Najava • 16.04.2018.

Tribina Tragom prijevoda: Dalibor Joler i Romana Perečinec

Tribina Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak 16. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, i predstaviti dvoje svestranih prevoditelja - Dalibora Jolera i Romanu Perečinec, te dva zanimljiva teksta koji se bave problematikom ljubavi.
Najava • 13.04.2018.

Marko Vidojković promovira roman 'E baš vam hvala' u Zagrebu i Rijeci

U petak 13. travnja u zagrebačkom Megastoreu Hoću knjigu Marko Vidojković predstavit će svoj zadnji akcijsko-satirični-parapovijesni SF roman 'E baš vam hvala'. Dan kasnije Vidojković gostuje i u Rijeci, u Dnevnom boravku na tribini 'Pisac građanin'.