Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 08.03.2017.

2. natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisuje 2. natječaj 'Kitica', za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2017. Pobjednik natječaja dobiva tiskano izdanje rukopisa, statuu “KITICA” te kunsku nagradu u iznosu od 1000 kuna.
Vijest • 05.03.2017.

Umro je novinar, publicist i glazbenik Ante Perković

Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je u 44. godini umro Ante Perković, glazbenik, publicist, novinar i rock kritičar.
Vijest • 03.03.2017.

Program 'Priče uz psiće' za pomoć djeci u čitanju

Zagrebačka Knjižnica Savski gaj uključila se u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati' s radionicama za pomoć djeci u čitanju uz terapijske pse. Program je osmišljen kako bi se djeci pomoglo da poboljšaju sposobnost čitanja uz pomoć posebne metode čitanja psu.
Vijest • 22.02.2017.

Prijavite se na natječaj Slovarica mojega kraja

Zajedno sa svojim učenicima izradite slovaricu svojega kraja. Dogovorite se koja će slavna osoba, kulturna znamenitost, ustanova, ulica, park, sportski klub ili prehrambeni proizvod simbolizirati određeno slovo abecede u vašoj slovarici. Važno je prikazati sva slova abecede.
Vijest • 22.02.2017.

Poziv za sudjelovanje u Noći knjige 2017.

Noć knjige, manifestaciju kojom šestu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, održat će se u petak, 21. travnja. U nastojanju da sudjelovanje u manifestaciji omogućimo što većem broju sudionika omogućit ćemo prijavu programa koji bi se održavali u razdoblju od 21. do 24. travnja 2017.
Vijest • 07.02.2017.

Kampanja Čitaj mi! među kandidatima za međunarodnu nagradu ALMA 2017.

Kampanja Čitaj mi! službeno je potvrđena kao hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2017. Jedan ili više laureta bit će proglašeni u Nacionalnoj knjižnici u Štokholmu 4. travnja 2017. a uživo će se prenosti na Bolonjskom sajmu knjiga. Uz kampanju Čitaj mi!, nominirana je i naša poznata ilustratorica Andrea Petrlik Huseinović.
Vijest • 03.02.2017.

Pričigin, splitski festival pričanja priča, treba financijsku pomoć - donirajmo!

Festival pripovijedanja Pričigin našao se u dosad potpuno nepoznatoj situaciji. Iako su se kadrovski ojačali i unatoč svim službenim pokazateljima ekonomskog oporavka nacije, zbog neočekivano teške financijske situacije organizacija 11. Pričigina prilično je neizvjesna. Stoga su putem društvenih mreža zamolili za financijsku podršku.