Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 20.02.2018.

Potvrđeno - Slovenija je zemlja počasni gost Sajma knjiga u Frankfurtu 2022.

Danas su slovenski ministar kulture Anton Peršak, Juergen Boos, direktor Frankfurtskog sajma knjiga i Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigu RS potpisali ugovor o nastupu Slovenije kao zemlje u fokusu iliti počasnog gosta na sajmu knjiga u Frankfuru (19. - 23. listopad 2022).
Vijest • 20.02.2018.

Otvoren natječaj za učenike srednjih škola 'Ja sam pisac' 2018.

Povodom manifestacije Noć knjige 2018. otvoren je literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom 'Ja sam pisac'. Za sudjelovanje u natječaju potrebno je napisati kratku priču unutar jedne od četiri ponuđene tematske kategorije te je do 25. ožujka 2018. poslati na navedenu adresu.
Vijest • 16.02.2018.

Objavljen novi broj književnog časopisa Fantom slobode (3/2107)

Novi broj književnog časopisa Fantom slobode (3/2107) posvećen je jednom od najznačajnijih dramatičara francuskog modernizma, Jeanu Anouilhu, povodom sto godina njegova rođenja. Fantom donosi pjesme troje sjajnih pjesnika, sarajevskog Mirka Popovića, splitsku Sanju Baković, te zagrepčanina Gorana Bogunovića...
Vijest • 14.02.2018.

Međunarodni dan darivanja knjiga - darujte djeci knjigu ili slikovnicu

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.
Vijest • 02.02.2018.

Poziv na sudjelovanje u manfestaciji Zadar čita

Ove se godine obilježava jubilarni, deseti po redu 'Zadar čita', manifestacija poticanja čitanja Gradske knjižnice Zadar koja i ove godine poziva vrtiće, škole, knjižnice i druge ustanove te udruge i pojedince da se svojim programom pridruže i sudjeluju u manifestaciji. Tema manifestacije je pismo.
Vijest • 15.01.2018.

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2018. godini

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2018. godini. Putem Javnog poziva financirat će se troškovi autorskog djela prevoditelja te troškovi tiska promidžbene knjižice.
Vijest • 11.01.2018.

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige 2018.

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige. Nagrada Judita bit će dodijeljena za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini; nagrada Davidias za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike; nagrada Slavić za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2017. godini.