Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 09.11.2016.

Interliber 2016. - Fotogalerija

Ako vas zanima kako je izgledalo jučerašnje otvorenje 39. Sajma knjige Interliber, kakva je atmosfera na sajmu, kako su uređeni izlagački prostori, tko se to sve mota po sajmu i brojni slični detalji... zavirite u našu fotogaleriju.
Vijest • 09.11.2016.

35. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija na Interliberu

U sklopu Interlibera održava se 35. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja. Ove godine sudjeluje više od 120 muzeja iz Hrvatske, a publika će se imati priliku upoznati s recentnim vodičima, časopisima, katalozima izložaba, monografijama, plakatima i raznim elektroničkim nastalim u produkciji muzeja i galerija.
Vijest • 05.11.2016.

Pazi, knjiga! : Ana Đokić i Ema Pongrašić gostuju u Beču

Festival Pazi, knjiga! gostuje u Beču, u suradnji Buchereien Wien i Lesonfantenfesta iz Beča, književnice Ana Đokić i Ema Pongrašić nastupit će pred austrijskom publikom. Svoj će rad predstaviti mješovitoj skupini djece, na hrvatskom i njemačkom jeziku.
Vijest • 04.11.2016.

Održan je sastanak predstavnika Zajednice nakladnika i knjižara i Udruge Knjižni blok s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek

Izdavači su upoznali ministricu s nagomilanim problemima u sektoru koji ozbiljno ugrožavaju opstanak čitavog niza djelatnosti u okviru izdavačke industrije.
Vijest • 04.11.2016.

Lada Vukić i Ivica Ivanišević pobjednici V.B.Z. i Tisak media književne nagrade

Ovogodišnjim dobitnicima V.B.Z. i Tisak media književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman proglašeni su Lada Vukić za roman "Specijalna potreba" i Ivica Ivanišević za roman "Knjiga žalbe".
Vijest • 01.11.2016.

Dubravka Ugrešić dobitnica prestižne književne nagrade 'Neustadt International Prize for Literature'

Dubravka Ugrešić ovogodišnja je dobitnica prestižne američke književne nagrade 'Neustadt International Prize for Literature'.
Vijest • 28.10.2016.

IPA i FEP objavili izvještaj o primjeni PDV-a na knjige u svijetu u 2016.

IPA - The International Publishers Association (svjetsko udruženje strukovnih udruga izdavača knjiga) i FEP - Federation of European Publishers (udruženje strukovnih udruga izdavača knjiga iz EU) na nedavno održanom Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavili su brošuru "Annual Global Report on VAT on Books 2016".