Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 23.05.2017.

Čitateljski program za djecu zatvorenika provodit će se u svim zatvorima i kaznionicama u Hrvatskoj

Nagrađeni čitateljski program za zatvorenike i njihovu djecu, kao pilot program koji povezuje djecu i roditelje koji su u zatvorima kroz aktivnosti čitanja naglas, dosad se provodio u kaznionicama u Požegi, Lepoglavi i Glini i u Zatvoru u Zagrebu, a od lipnja ove godine provodit će se u 22 kaznena tijela.
Vijest • 19.05.2017.

ZVONA i NARI - natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

ZVONA i NARI - udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavljuje natječaj za nagrade: 'Pjesničko zvono' – nagradu za najbolju pjesmu, 'Kritičko i' – nagradu za najbolju književnu kritiku i 'Prozni nar' – nagradu za najbolju priču. Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine.
Vijest • 19.05.2017.

Natječaj za Nagradu Anđelko Novaković za neobjavljenu zbirku pjesama

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković za neobjavljenu zbirku pjesama. Kandidati za Nagradu, osobe do 35 godina starosti, svoje radove trebaju dostaviti najkasnije do 15. rujna 2017. godine.
Vijest • 18.05.2017.

Gosti Festivala europske kratke priče 2017.

Festival europske kratke priče, jedan od naših najdugovječnijih festivala u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada. Oni su: Hassan Blasim, Lucy Caldwell, Janice Galloway, Guillermo Martinez, Rosa Montero, Bronka Nowicka, Ondjaki, Jose Luis Peixoto, DBC Pierre, Eider Rodriguez, Chika Unigwe... Više o njima u nastavku...
Vijest • 18.05.2017.

Đurđici Stuhlreiter nagrada 'Anto Gardaš' za najbolji dječji roman ili zbirku priča u 2016. godini

Na natječaj 11. hrvatske književne nagrade 'Anto Gardaš' za najbolji dječji roman ili zbirku priča u 2016. godini prispjele su trideset i četiri knjige. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je nagradu dodijeliti Đurđici Stuhlreiter za knjigu 'Gašpar i prijatelji'. Svečana dodjela nagrade održat će se u utorak 23. svibnja u Knjižari Nova u Osijeku.
Vijest • 04.05.2017.

U Splitu je svečano otvoren Mediteranski festival knjige - MFK 2017.

U Splitu je u srijedu 3. svibnja svečano otvoren Mediteranski festival knjige (MFK) koji, po prvi put u Dalmaciji, na jednom mjestu okuplja izdavače knjiga, autore i – sve ljubitelje pisane riječi. Tijekom pet dana trajanja, posjetitelji mogu uživati u susretima s autorima, promocijama knjiga ali i kupiti knjige po promotivnim cijenama.
Vijest • 01.05.2017.

U Splitu u srijedu 3. svibnja počinje Mediteranski festival knjige 2017.

Svečano otvorenje prvog Mediteranskog festivala knjige održati će se na glavnoj pozornici u velikoj dvorani ŠC Gripe, Osječka 11 u Splitu, u srijedu, 3. svibnja 2017. s početkom u 11 sati.