Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 10.02.2017.

Poziv na obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 16. veljače 2017. Hrvatsko čitateljsko društvo predlaže vodič u kreiranju proslave Svjetskog dana čitanja naglas u domu, školi, uredu, javnim mjestima kako bi se i ove godine što više ljudi priključilo svjetskoj zajednici promicanja čitanja.
Vijest • 10.02.2017.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjiga

Pozivaju se građani da se tijekom cijele veljače pridruže u prikupljanju slikovnica i knjiga za djecu, te na taj način podrže akciju 'Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! Akcija se održava povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga...
Vijest • 08.02.2017.

Ministarstvo kulture objavilo rezultate potpora izdavanju knjiga i poticanju književnog stvaralaštva

Na svojim internetskim stranicama Ministarstvo kulture objavilo je rezultate programa potpora izdavanju knjiga i poticanju književnog stvaralaštva za 2017. godinu.
Vijest • 08.02.2017.

Objavljen četvrti, zimski broj časopisa Književnost uživo

U novom broju časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo fokus je, osim na novijoj prozi i poeziji, prije svega na prijevodima sa slovenskog koji su nastali u partnerstvu s urednikom i pjesnikom Peterom Semoličem i književnim časopisom Poiesis iz Ljubljane. Uz ovaj broj, objavljen je i dodatak 'Gradska pričaonica'.
Vijest • 07.02.2017.

Kampanja Čitaj mi! među kandidatima za međunarodnu nagradu ALMA 2017.

Kampanja Čitaj mi! službeno je potvrđena kao hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2017. Jedan ili više laureta bit će proglašeni u Nacionalnoj knjižnici u Štokholmu 4. travnja 2017. a uživo će se prenosti na Bolonjskom sajmu knjiga. Uz kampanju Čitaj mi!, nominirana je i naša poznata ilustratorica Andrea Petrlik Huseinović.
Vijest • 26.01.2017.

Natječaj za Nagradu Višnja Machiedo 2017. za najbolje književno-esejističko djelo.

Sa zadnjim danom siječnja 2017. godine istječe rok za prijavu književno-esejističkih djela (napisanih na hrvatskom jeziku) za Nagradu Višnja Machiedo 2017. koju je Hrvatski PEN centar ustanovio 2013. godine.
Vijest • 18.01.2017.

Nedostaju li vam male knjižare?

Kada bi se stvorili uvjeti (i potreba?) za malim lokalnim ili kvartovskim knjižarama, biste li ih podržali, pa makar i po cijenu da ponekad morate pričekati koji dan dok u knjižari nabave knjigu koju trenutno nemaju na policama?