Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 15.11.2017.

23. Sa(n)jam knjige u Istri - o intimi, hercegovačkoj kulturno-književnoj sceni i francuskoj i frankofonoj književnosti

Ovogodišnji, 23. Sa(n)jam knjige u Istri, održat će se u Domu hrvatskih branitelja od 1. do 10. prosinca 2017. godine. Obiman i slojevit program odvijat će se uz glavnu temu pod nazivom Intime, regionalni program Hercegovina čita i poseban program À propos.
Vijest • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Na Interliberu su dodijeljena priznanja i nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu 'Ovca u kutiji' stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu 'Čarolija zagrljaja', a 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice 'Fućka mi se'.
Vijest • 09.11.2017.

Objavljene nominacije za nagradu Libar za vajk

Na stranici Sa(n)jam knjige u Istri objavljene su nominacije za nagradu Libar za vajk. Čitatelji između ponuđenih naslova biraju one za koje smatraju da će ostati 'za vajk', zanavijek, kao vrijedni dio kućne biblioteke. Nagrada uključuje novčani iznos i skulpturu koja se dodjeljuju nakladniku i autoru odabrane knjige.
Vijest • 08.11.2017.

Interliber 2017. - Slike s otvorenja i druge slike

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu svečano otvoren 40. međunarodni sajam knjiga Interliber. Okupljenima su se obratili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban. Otvorenje jubilarnog Interlibera uveličao je prigodni glazbeni program Zagrebačkih solista te dramski program u izvedbi Gorana Matovića, Branke...
Vijest • 07.11.2017.

V.B.Z. raspisao natječaj za neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. četrnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000 kuna. Rok za slanje rukopisa je 15. siječnja 2018.
Vijest • 02.11.2017.

Otvara se Hoću knjigu Megastore

Nakon velikih turbulencija koje su proteklih nekoliko mjeseci potresale svijet hrvatskog knjižarstva, ponovno se otvara najveća knjižara u Hrvatskoj, pod nazivom Hoću knjigu Megastore. Svečanost otvorenja potrajat će tri dana, tijekom kojih posjetitelje očekuje mnoštvo događanja, popusta, kvizova i poklon iznenađenja.
Vijest • 31.10.2017.

Bliži se INTERLIBER 2017, jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga i učila

Sajam knjiga Interliber 2017, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, i ujedno platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja... predstavit će ove godine više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja.