Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.05.2015.

4. mješovito-medijski književni spektakl - Kod Marula
Održava se
14.05.2015. u 10h

4. mješovito-medijski književni spektakl "Kod Marula" ponovno će u Puli okupiti šarenu, međunarodnu ekipu mladih pisaca i pjesnika koji će premijerno nastupiti u četvrtak 14. svibnja od 10 do 12 sati u Parku kralja Zvonimira (kod spomenika Marku Maruliću – rad umjetnice Marije Ujević).

Sudjeluju: Ivan Bormann (Italija), Bruno Brežac (Pula), Marteen Inghels (Belgija), Marko Gavranović (Pula), Ines Lampreia (Portugal), Aleksandra Mandić (Pula), Petra Pavličević (Pula), Daniel Radočaj (Pula), te Alexandra Ranieri (SAD) a sve popraćeno hip-hop rimama pulskih "Via Luče".

Ivan Bormann iz Trsta mladi je književni i filmski umjetnik koji će čitati ulomke iz svog novog romana pod nazivom „Krijumčarene biblije“. Bruno Brežac predstavit će se sa svojom uvijek britkom poezijom. Maarteen Inghels čitat će poeziju koju je (dijelom i za ovu prigodu) prevela Romana Perečinec. Marko Gavranović donosi i neke nove fantazmagorične rime, dok novinarka i spisateljica Ines Lampreia nastupa sa svojom lirskom prozom. Aleksandra Mandić najavila je zadiranje u socijalne teme kroz lirski izraz, dok će Petra Pavličević staviti u suvremeni kontekst lik i djelo Marka Marulića, kojemu se ovim programom iskazuje poštovanje. Daniel Radočaj priprema izbor iz svojih najnovijih izdanja, a Alexandra Ranieri predstavit će se dijelom pseduoepske poeme o kralju Arturu koju je tek nedavno dovršila. I, konačno, pulski hip-hoperi „Via Luče“ provest će vas Pulom kakvom je oni vide.

Organizira: Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika iz Pule

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –