Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.10.2017.

Austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck gostuju u Zagrebu
Održava se
23.10.2017. u 18h

Majušna žena Henisch Peter
Plavi broš Kuebeck Max

U austrijskoj književnosti s početka 21. st. objavljen je veći broj tzv. obiteljskihili generacijskih romana u kojima se obrađuju sudbine nekoliko austrijskih obiteljskih generacija u privatnom i društvenom kontekstu tijekom 20. stoljeća. Leykam international objavio je 2017. godine tri generacijska romana u hrvatskom prijevodu koji će biti predstavljeni u sklopu javne rasprave na teme o prošlosti i vremenu nacionalsocijalizma, židovstvu, prešućivanju i sankcioniranju (homoseksualnosti) te „kulturi sjećanja kao kulturi brisanja“.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak 23. listopada u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Bit će predstavljeni romani Anne Mitgutsch „Kuća iz djetinjstva” (Haus der kindheit), Petera Henischa „Majušna žena” (Eine sehr kleine frau) i roman Maxa Kübecka „Plavi broš” (Die blaue brosche).

Gosti/autori: Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck
Prevoditelji: Milka Car, Andy Jelčić i Jelena Spreicer
 
Razgovor će voditi Svjetlan Lacko Vidulić.

**

Predstavljanje romana održat će se i u Zadru, u utorak 2. listopada u 12 sati na Sveučilištu u Zadru, Stari kampus (Obala kralja Petra Krešimira IV).

Gosti: Anna Mitgutsch, Peter Henisch, Max Kübeck
Moderiraju: Goran Lovrić, Slavija Kabić, Marijana Jeleč

Organiziraju: Leykam international i Austrijski kulturni forum

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –