Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 01.12.2015.

Božićna čarolija u Arkadiji
Održava se
04.-31.12.2015.

Snježna kraljica, Vladimir Erko

Školska je knjiga za posjetitelje knjižare Arkadija na središnjem zagrebačkom trgu pripremila posebnu božićnu priču. Božićna čarolija u Arkadiji, manifestacija je kojom Školska knjiga u godini 65. obljetnice svojeg postojanja povezuje knjige, vizualnu umjetnost i blagdane. Specijalno božićno ruho bit će satkano od atraktivnih scena iz svijeta književne mašte i bajki koje će u izlozima knjižare Arkadija oživjeti Mario Miše.

Tijekom Božićne čarolije Školska knjiga je pripremila niz zanimljivih zbivanja – gostovanja pisaca i umjetnika svake subote u prosincu i mnogobrojne radionice za djecu. Najmlađi će moći uživati u čitanju priča uz Snježnu kraljicu i Djeda Mraza, a odrasli za to vrijeme predahnuti uz čaj ili toplu čokoladu i prolistati knjige. U obilju naslova i uz prigodne popuste svaki će posjetitelj moći pronaći idealan dar za sebe i svoje najdraže, a osoblje Arkadije besplatno će zamatati darove ukrasnim papirom.


Mario Miše mladi je hrvatski umjetnik s bogatom međunarodnom karijerom. Njegov najnoviji projekt uključuje i suradnju u izradi kostima i oglavlja za novi nastavak Igara gladi. Surađivao je i s poznatom modnom kreatoricom Vivienne Westwood te s Victoria’s Secret, a kazališnu publiku zadivio je kostimima poznatih svjetskih kazališta.


Božićna čarolija u Arkadiji (Trg bana Josipa Jelačića 14) bit će svečano otvorena u petak, 4. prosinca u 19 sati, a potrajat će do kraja godine. Iz Arkadije vas pozivaju da u pravom božićnom ugođaju, uz kušanje zimskih slatkiša, slikanje sa Snježnom kraljicom ili Djedom Mrazom doživite božićnu čaroliju u svijetu knjiga!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –