Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: Promocija - Interliber • 30.10.2023.

Čaj i knjiga savršeno se nadopunjuju na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga na ZV-u
Održava se
07.-12.11.2023.

Čaj i knjiga, dva su svijeta koja se međusobno savršeno nadopunjuju. Kao što čaj zagrijava tijelo, tako i riječi knjige zagrijavaju dušu. Ova dva zadovoljstva često idu ruku pod ruku, stvarajući osjećaj mira i spokoja svima koji traže bijeg od svakodnevnice.

Dok kroz mirisne oblake pare ispijamo svoj omiljeni čaj, otvaramo korice knjige i polako ulazimo u neki drugi, počesto ljepši svijet. Svaka stranica je kao gutljaj – okus i tekstura se stapaju, čineći da osjećamo svaku nijansu riječi koju je pisac želio dočarati.

U tihom kutku ugodnog kafića ili udobnoj fotelji kod kuće, šalica omiljenog toplog napitka je vjerni suputnik. Drži nas budnima u dugim čitanjima, dok se riječi iz knjige stapaju s našim mislima. Kao što čaj osvježava naša čula, tako i knjige osvježavaju um, šireći horizonte i pružajući nam neke nove perspektive.

Svaka šalica čaja i svaka knjiga imaju svoju priču. Kao što biramo vrstu čaja u skladu sa svojim trenutnim stanjem duha, tako biramo i knjige koje nas dotiču i nadahnjuju. Možda je to lagana priča za jutarnje opuštanje ili autobiografija poznate osobe za večernje razgovore. Kombinacija knjige i čaja mali je magični ritual koji nas vodi k unutrašnjem zadovoljstvu.

A gdje možemo spojiti ta dva mala zadovoljstva i doživjeti eksploziju sreće? Samo na jednom mjestu, na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga na Zagrebačkom velesajmu.

Na sajmu knjiga, svaki korak je kao gutljaj omiljenog čaja – čisto uživanje za dušu. Okruženi brojnim štandovima ispunjenima šarenim koricama knjiga, posjetitelji se osjećaju kao da su stupili u tihu oazu knjiškog zadovoljstva. 

Za one koji uživaju u filozofiji, knjige na sajmu su kao duboki, aromatični crni čaj koji im pruža dublje razmišljanje i snažno proživljavanje svijeta. Zeleni čajevi svojim osvježavajućim okusom nose u neke nove svjetove i savršeni su za čitatelje avanturističkih romana. Ljubitelje romantičnih romana sigurno će oduševiti čaj od jasmina koji će ih opustiti dok zajedno sa svojim junacima prolaze kroz njihove ljubavne zavrzlame. Ako ste ljubitelj trilera i kriminalističkih romana šalica sofisticiranog Earl Grey čaja dat će vam dovoljno energije da skupa s detektivima otkrijete tko je tajanstveni ubojica kojeg hvatate kroz stranice knjige.
 

Svaki štand je poput različitih vrsta čaja – od laganih, voćnih čajeva preko specijalnih mješavina čiji okusi izazivaju nepce novim doživljajima do intenzivnog okusa crnog čaja.

Stoga spojimo zajedno čaj i knjigu od 7. do 12. studenog 2023. na Zagrebačkom velesajmu i uživajmo na sajmu kojeg svi vole – Interliberu. Sajam se održava u paviljonima 5, 6, 7 i 7a.

Radno vrijeme je od 10 do 20 sati, osim u petak i subotu kada je sajam otvoren do 21 sat.

Ulaz za posjetitelje je slobodan.

Detaljan Program Interlibera.
Pratite Interliber na Facebooku, Instagramu...

Izvor: Zagrebački velesajam

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –