Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 26.11.2021.

Dvije zbirke priča i četiri romana u finalu književne Nagrade Fric za 2020/21.

Nagrada Fric

U četvrtak, 25. studenog na 27. Sa(n)jam knjige u Istri u sklopu programa „40 godina od Fricovog odlaska“ kojim se podsjetilo na obljetnicu Krležine smrti predstavljeni su finalisti Književne nagrade Fric. Žiri književne Nagrade Fric koji ove godine radi u sastavu Jagna Pogačnik (predsjednica), Tomislav Brlek, Dubravka Vrgoč, Igor Vikić, Hrvoje Klasić, Dragomira Majhen i Čedo Prodanović odlučio je da u uži izbor ulaze knjige (dvije zbirke priča i četiri romana) idućih autora:

Tri knjige već su nagrađene. Ivana Bodrožić je za „Sinove, kćeri“ dobila regionalnu Nagradu Meša Selimović za najbolji roman, Zoran Ferić Nagradu K. Š. Gjalski za najbolju proznu knjigu koju dodjeljuje DHK, a „Radio Siga“ Ivana Vidaka je nagrađena Nagradom Iso Velikanović koju se dodjeljuje za književni rad vojvođanskih Hrvata u bijenalnom razdoblju, za 2018-20 godinu.

Nagrada se dodjeljuje petu godinu zaredom, a novi dobitnik/ca će dobiti i nagradu od 75.000 kuna, poklon sponzora nagrade Barcaffea, a tko će to biti doznat će se u Hrvatskom narodnom Kazalištu u drugoj polovici siječnja 2022. godine. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –