Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.05.2024.

Festival priče Afrička bajka : Upoznajmo sebe upoznajući druge!
Održava se
20.-25.05.2024.

Festival priče Afrička bajka

U Zagrebu se od 20. do 25. svibnja održava Festival priče Afrička bajka, pod motom Upoznajmo sebe upoznajući druge! 

Festival Afrička bajka održavao se u Zagrebu od 2015. do 2017. godine i bio je sjajno prihvaćen, u njemu su uživala djeca, odgajatelji kao i sami izvođači (i oni umjetnici koji u Zagrebu žive od malih nogu i oni kojima je Zagreb novi dom). Budući da je Zagreb kozmopolitski grad u kojem živi sve više građana koji dolaze s različitih kontinenata i iz različitih kultura, pravo je vrijeme da i Festival priče Afrička bajka dobije svoje stalno prebivalište u njegovom kulturnom životu. 

Zašto baš Afrika? Zato što smo svi mi, jednom davno, davno, došli upravo odande (ako je vjerovati znanstvenim otkrićima), ali i zato što u Zagrebu ima najviše umjetnika koji dolaze upravo iz zemalja afričkog kontinenta. A priča? Priča je ono što povezuje sve generacije i sve kulture. 

No ono što je najbitnije, uz želju organizatora da uz pomoć zbivanja na Festivalu priče Afrička bajka djeca i odrasli Zagreba upoznaju druge kulture, jest osvještavanje vrijednosti vlastite kulture, što (vjerovali ili ne) možemo postići tek kad upoznamo – druge.  

Foto: Snježana Tišljarić

Kako žive naši suvremenici na afričkom kontinentu? Kako izgleda školski sustav u različitim državama Afrike? Kako je to i dalje živjeti u plemenu u 21. stoljeću, a kako izgleda svakodnevica u višemilijunskim slamovima? Koje se priče pričaju djeci (i/ili odraslima)? 

Od ponedjeljka 20. do petka 24. svibnja djeca i mladi Zagreba imat će priliku slušati putopisna predavanja:

Predavanja će biti održana u Knjižnici Dugave, na Odjelu za djecu i mladež knjižnice Medveščak, u Knjižnici Špansko-jug te u Školi za modu i dizajn (detalji u programu)!

Foto: Sanja Milovac

U subotu 25. svibnja u Parku Dugave bit će održan program Afrika u Dugavama koji je namijenjen svim građanima Zagreba. Od 11 do 13 sati bit će održani sljedeći programi: 

Festival priče Afrička bajka, program

Organizator Festivala priče Afrička bajka je Kreativna Mreža iz Zagreba.
Suorganizatori: Knjižnice grada Zagreba, Škola za modu i dizajn, Mjesni odbor Dugave
Pokrovitelj: Grad Zagreb

Više o programu i nastupajućim autorima potražite na Facebook stranici Afrička BAJKA festival priče.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –