Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 25.11.2015.

Grad Beč besplatno dijeli svojim građanima 100.000 primjeraka 'Sofijinog svijeta'

(c) Sabine Hauswirth

Sofijin svijet Gaarder Jostein

U glavnom će austrijskom gradu u okviru akcije pod nazivom "Jedan grad. Jedna knjiga", koja je pokrenuta još 2002. godine s ciljem promicanja važnosti čitanja, svi zainteresirani građani u bečkim knjižnicama, knjižarama i školama moći preuzeti svoj besplatan primjerak romana "Sofijin svijet", norveškog pisca i scenarista Josteina Gaardera.

Podijeljeno će biti ukupno 100.000 primjeraka ove knjige, a pokrovitelj akcije sam je gradonačelnik grada Beča dr. Michel Häupl koji će skupa s autorom knjige u Glavnoj bečkoj knjižnici na Gürtelu građanima 25. studenog  u 12 sati podijeliti prve primjerke knjige.


Roman "Sofijin svijet“ nastao je iz autorove želje da na pristupačan i lagan način čitateljima predstavi razvoj filozofske misli i njezine najistaknutije aktere, od grčkih početaka sve do teorije o Velikom prasku. Gaarder je oblikovao djelo vrlo složene građe u kojem se isprepleću elementi povijesti filozofije, trilera i priče za mlade.

Knjiga je objavljena 1993. godine, prevedena na 53 jezika i tiskana u preko 30 milijuna primjeraka diljem svijeta te je vrlo brzo postala europskim bestselerom koji se dugo vremena zadržao na prvom mjestu najpopularnijih naslova u Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, ali primjerice i u Japanu. "Sofijin svijet" prava je knjiga za sve koji još uvijek traže smisao u svakodnevici te odgovore na vječna pitanja o postanku života i svemira.

Među autorima, čije su knjige u proteklih 14 godina darivane Bečankama i Bečanima, nalaze se i imena kao što su Toni Morrison, Imre Kertész, Johannes Mario Simmel, John Irving, Nick Hornby, Mario Vargas Llosa te Rafik Schami.
 

Izvor: COMPRESS Zagreb | Kontaktni uredi Grada Beča

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –