Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.03.2015.

Izložba ilustracija 'Umjetnost za djecu' Danijela Srdareva
Održava se
24.03.-20.04.2015.

Tajni život boja Kohnert Stavenhagen Jasna , Plejić Premec Irena

U galeriji Art Point Centar – AGM u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici, otvorena je izložba kreativnog slikara Danijela Srdareva. Izložba ilustracija “Umjetnost za djecu” otvorena je 24. ožujka i trajat će do 20. travnja 2015. godine.

Izložene ilustracije koje čine postav izložbe objavljene su u seriji edukativnih slikovnica. Serija se sastoji od šest edukativnih slikovnica: "Tajni život boja", "Okvirno o okviru", "Slika i prilika", "Četiri godišnja doba", "Gozba za oči" i "Oslikane priče".

Dio ilustracija iz ove serije knjiga biti će izloženo u Bologni od 30. ožujka do 2. travnja 2015. na sajmu dječje knjige i ilustracija na kojem Hrvatska ove godine sudjeluje kao zemlja gost. Ilustracije će biti predstavljene na izložbi pod nazivom “Aquamarine selection” uz još desetak hrvatskih ilustratora u organizaciji Ministarstva kulture RH.

Danijel Srdarev diplomirao je 2007. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Osim slikarstva, grafike i kiparstva od 2001. god. kontinuirano se bavi ilustracijom. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilista u Zagrebu. 2004. god. počašćen je pozivom JBBY-a (Japanese Board on Books for Young People) za sudjelovanje na četiri izlozbe u Japanu – Tokyo u kategoriji “Excellent artist”, odabran na 19. Bijenalu ilustracije u Bratislavi u konkurenciji autora iz cijelog svijeta. Sudjelovao je na više od pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (New York, Tokyo, Amsterdam, Den Haag, Bologna, Leipzig, Bratislava, Bruxelles, Maribor, Bitola, Beograd…). Realizirao je deset samostalnih izložbi.

Objavio je deset ilustriranih knjiga za djecu i ilustracije u raznim publikacijama (časopisi, katalozi, knjige, godišnja izvješća) te ilustracije na omotima nosača zvuka. Dobitnik je najprestižnijih svjetskih nagrada i priznanja samostalno ili u ostvarenim suradnjama; Graphis - New York; Graphis Gold Award - nagrada za ilustraciju, How, Red dot, Step, ADC - New York, I.D. Radovi su mu objavljeni u stručnim publikacijama (Moleskine and Art Director Club for Lettera 27, Epica, Graphis, Moderni slikari - Hrvatsko slikarstvo danas…).

Dobitnik je nagrade za ilustracije na 46. Zagrebačkom salonu primjenjene umjetnosti i dizajna.  

Prethodna Slijedeća

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –