Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.05.2024.

Jubilarna, deseta Knjižna booka posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić
Održava se
14.05.2024. u 12h

Knjižna booka

Hrvatska udruga školskih knjižničara već desetu godinu zaredom organizira Knjižnu booku, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, u spomen na rođendan Hansa Christiana Andersena.

Ove je godine posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić koju s pravom nazivamo "hrvatskim Andersenom", a održat će se 14. svibnja, u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice s početkom u 12 sati.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. 

Na svečanosti će biti održane dodjele nagrada za dva ovogodišnja kreativna natječaja: literarni natječaj Svijet kao začarana šuma koji je proveden u suradnji s manifestacijom Noć knjige i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije.

Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a oni su ujedno i izvođači: predstavljaju se sa svojim projektima vezanim uz knjigu i čitanje, pjevaju pjesnike, glume, pripovijedaju, a njihovi školski knjižničari prijavljuju program, a mogu prijaviti i peteročlanu ekipu koja će sudjelovati u književnom kvizu nazvanom Halabooka.

Ovogodišnji gost Knjižne booke je poznati hrvatski pisac Damir Karakaš!

Manifestacija se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija, partnerstvo s nakladničkim kućama i uz gostoprimstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Radost čitanja može se i treba dijeliti i slaviti i treba to činiti glasno!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –