Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: MV Info • 06.05.2021.

Kabinet čuda: 'Kad je Nina znala' Davida Grossmana

U ožujku se na književnoj radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura čitao roman "Kad je Nina znala" suvremenog izraelskog pisca Davida Grossmana (prev. Andrea Weiss Sadeh, Fraktura, 2020.) To je dinamično i uvjerljivo ispričana priča o transgeneracijskim traumama, utjecaju politike na svakodnevicu i vječnoj temi teških odnosa djece i roditelja. 

Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori o ljepoti i slojevitosti ovoga romana.

– Marija Ott Franolić preporučuje: 'Kad je Nina znala' Davida Grossmana –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

David Grossman

Kad je Nina znala

  • Prijevod: Andrea Weiss Sadeh
  • Fraktura 07/2020.
  • 288 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582344

Priča koja od Čakovca u osvit Drugog svjetskog rata vodi do kibuca u Izraelu, a odatle ponovno nazad, do čvora boli i patnje, do mjesta gdje je sve počelo i gdje će se sve završiti – do Golog otoka. 'Kad je Nina znala' knjiga je o tri snažne žene i njihovu putovanju do otoka na kojemu je Vera provela dvije i pol godine, odbivši da svojega mrtvog muža proglasi neprijateljem naroda. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –