Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: MV Info • 30.09.2021.

Kabinet čuda: Mađarska rečenica Andreja Nikolaidisa

U rujnu se na radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura čitao roman "Mađarska rečenica" Andreja Nikolaidisa (Naklada Jesenski i Turk, 2017.) 

Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj neobičan roman koji se sastoji od jedne jedine rečenice. Priča o piscu i njegovom alter egu ispričana je gustim, dinamičnim stilom i upotpunjena mnogim otvorenim filozofskim pitanjima, pa se čitanje čini kao stalni dijalog s autorom.

– Marija Ott Franolić preporučuje: 'Mađarska rečenica' Andreja Nikolaidisa –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –