Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: MV Info • 14.06.2021.

Kabinet čuda: Zašto čitati Olju Savičević Ivančević

Olja Savičević Ivančević

U svibnju je na književnoj radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura gostovala spisateljica Olja Savičević Ivančević. Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati djela Olje Savičević Ivančević, kao i knjige koje ova spisateljica sama preporučuje za čitanje. 

– Marija Ott Franolić preporučuje: čitajte Olju Savičević Ivančević! –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

Olja Savičević Ivančević

Standardan život : (pjesme u prozi)

  • Fraktura 05/2021.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533583693

Oljina tema jest velik skup svakodnevnih motiva iz (ne)običnog života od kojih ona pravi dragocjenosti. Ove pjesme govore o ljubavi i o smrti, o strasti, strahu i o hrabrosti i moralnim izborima, o svemu onome s čim smo se u svojim standardnim životima sreli i opet ćemo, samo ovaj put malo promijenjeni, obogaćeni za finu i prodornu pjesničku artikulaciju. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –