Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 13.04.2021.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo podcast o knjigama

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo je video podcast „Između redaka”, zamišljen kao zanimljiv i neformalan format tijekom kojeg će voditeljica Sanja Srdić Jungić, autorica te voditeljica marketinga i komunikacija Hoću knjigu, s gostima razgovarati o čitanju i pisanju. 

Iako se već posljednjih petnaestak godina svijet sve više okreće digitalnim kanalima, s naglaskom na video uratke koji najbrže i najlakše dolaze do najvećeg broja korisnika, to se najviše očitovalo u godini pandemije, kada su svi koji na bilo koji način komuniciraju s javnostima trebali prilagoditi komunikaciju novonastaloj situaciji. Novim navikama morali su se prilagoditi svi, a izuzetak nisu bile ni knjižare, koje su nakon lockdowna otvorile vrata posjetiteljima, ali i zatvorile vrata raznim knjiškim događanjima na koje su oni navikli.  Promocija po knjižnicama, knjižarama i kafićima tako više nema, autori ne potpisuju knjige i čitav je knjiški svijet, baš kao i ostali, pomalo zamro. 

Iz Hoću knjigu se nadaju, kroz neformalni razgovor s autorima, urednicima, prevoditeljima, ali i „običnim” ljubiteljima pisane riječi, knjigu demistificirati i učiniti je zanimljivijom što široj publici.

Premijerna epizoda „Između redaka” emitirana je 10. travnja, a Srdić Jungić u njoj je ugostila jednog od najpopularnijih domaćih autora Kristijana Novaka. Pričalo se o Novakovim počecima, istraživačkom radu, nagradama koje je osvojio, seriji i filmu koji nastaju prema njegovim knjigama ali i o serijama koje on sam voli gledati.

Epizode će se na Hoću knjigu YouTube kanalu prikazivati jednom tjedno, a pratiti ih se može i samo u audio verziji putem streaming platforme Podbean koja sadržaj ujedno distribuira i na popularne kanale za podcast, poput Deezera, Spotifyja i ostalih. U narednim epizodama iz Hoću knjigu najavljuju poznate urednike, dizajnere i prevoditelje te pokojeg inozemnog autora, ali i poznate te nepoznate osobe van knjiške branše koje jednostavno uživaju u čitanju.

– Između redaka 1 - Kristian Novak –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –