Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.11.2010.

Književni petak predstavlja roman 'Palača muha' Waltera Kappachera
Održava se
05.11.2010.

Na tribini Književni petak bit će predstavljen roman "Palača muha" suvremenog austrijskog pisca Waltera Kappachera, koji su zajednički objavili Hrvatsko filološko društvo i izdavačka kuća Disput.

"Remek-djelo suvremene pripovjedne umjetnosti", "fascinantan literarni solo", "rijetka i velika sreća za njemačku književnost"; samo su neke od kritičkih ocjena romana "Palača muha" (Der Fliegenpalast, 2009) za koji je spomenuti pisac 2009. godine dobio najuglednije priznanje za književnost na njemačkom jeziku, "Nagradu Georg Büchner".

Fabularna okosnica romana, koji se ne odlikuje osobito razvedenom radnjom, temelji se na kolažiranoj rekonstrukciji istinitog desetodnevnog boravka austrijskog literarnog klasika Huga von Hofmannsthala u klimatskom lječilištu Bad Fusch početkom kolovoza 1924. godine, mjestu gdje su nastajala djela koja su ga učinila slavnim.

O knjizi će govoriti Irena Lukšić, Sead Muhamedagić te voditelj Književnog petka Boris Perić.

Tribina će se održati u petak 5. studenog 2010. s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –