Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.10.2015.

Književnost u Močvari: Marina Tomić, Nina Bajsić i Slađan Lipovec
Održava se
12.10.2015. u 20:30h

Književnost u Močvari u ciklusu Rani radovi predstavlja Marinu Tomić (Osijek), Ninu Bajsić (Zagreb) i Slađana Lipovca (Čazma), u ponedjeljak 12. listopada s početkom u 20,30 sati (Klub Močvara, Trnjanski nasip bb).

Ciklus "Rani radovi" na svakoj tribini, uz mlade autore koje promovira, ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put pjesnika i urednika Slađana Lipovca. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, autori će čitati svoje radove, a usput i komentirati mlađu književnu scenu i šire.

O gostima:

Rijeke i mjesečine Lipovec Slađan
U nekoj od mogućih stvarnosti Lipovac Slađan

Marina Tomić (1986, Osijek) objavila je zbirku pjesama pod naslovom "Nastavak zelene priče" (2008), a pjesme su joj objavljene i u dvjema antologijama: "Drenovačkoj antologiji hrvatskoga pjesništva" (2009) i "Poetici buke. Antologiji slavonskog ratnog pisma" (2010). Poeziju je objavljivala i u književnim časopisima (Aleph, Hrašće, Riječi, Tema, Vijenac i Zarez). Živi u gradu na Dravi, vodi blog "Zadihana" i radi na izdavanju druge zbirke pjesama.

Nina Bajsić (1994., Zagreb) studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autorica je dramskog teksta "Ni tu ni tamo" (2013.) izvedenog na Dramskoj sekciji studenata ADU, Kazališnoj reviji ADU i u Studentskom ateljeu kazališta Dubrava, i scenarija za kratkometražni film "Ne gledaj iza". Kao glazbenica sudjeluje u scensko-eterskoj izvedbi dokumentarne radio-drame "Hörspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)" (2013.). Kao dramaturginja sudjeluje na projektu "Slušam, dakle vidim" s ciljem prilagodbe filmova i kazališnih predstava slijepim osobama (2015.).

Slađan Lipovec rođen je u Bjelovaru 1972. Objavio je knjigu stihova Posljednja topla noć (u suautorstvu s Evelinom Rudan i Denisom Peričićem, Varaždinsko književno društvo, Varaždin, 2002) te samostalne zbirke pjesama "Emily Dickinson u mom gradu" (Naklada MD, Zagreb, 2003), "Rijeke i mjesečine" (Hrvatsko društvo pisaca/Durieux, 2007), "U nekoj od mogućih stvarnosti" (Algoritam, Zagreb, 2010) te knjigu odabrane poezije na ukrajinskom "Meydii" (Međudjelovanja, Ars, Lavov, Ukrajina, 2014). Nagrađivan za poeziju i kratke priče. Izvršni je urednik časopisa za književnost Quorum.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –