Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 02.05.2016.

Libricon predstavlja knjigu 'Starim cestama preko Velebita'
Održava se
04.05.2016. u 19:30h

"Starim cestama preko Velebita"

U srijedu, 4. svibnja 2016. u 19,30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) izdavačka kuća Libricon predstavlja knjigu "Starim cestama preko Velebita" autorskog dvojca Lara Černicki i Stašo Forenbaher.

Sudjeluju:

- Dario Špelić, povjesničar
- Lara Černicki, autorica
- Stašo Forenbaher, autor
- Željko Žarak, urednik


***

Starim cestama do mora Černicki Lara, Forenbaher Stašo

Knjiga "Starim cestama preko Velebita" svojevrsni je nastavak knjige "Starim cestama do mora" koja se od objavljivanja do danas prodala u gotovo tri tisuće primjeraka. Koncept uspješno primijenjen u prvoj knjizi zadržan je i u ovoj – popularno napisan tekst o povijesnim cestama oko i preko Velebita, obogaćen kvalitetnim fotografijama i preglednim kartama, a sve u formi bedekera koji čitatelju otkriva znanu ali i onu skrivenu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu velebitskih i podvelebitskih krajeva.

Prolazeći raznolikim i neobično lijepim krajolicima, velebitske ceste odvesti će vas do našeg najvećeg parka prirode, dva nacionalna parka, nekoliko posebno zaštićenih prirodnih rezervata i mnogih nedovoljno poznatih tragova ljudske prisutnosti koja na tim prostorima seže duboko u prošlost.

Lara Černicki Stašo Forenbaher

Starim cestama preko Velebita

  • Libricon 04/2016.
  • 228 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017049
  • Cijena 180.00 kn

Izgradnja i brojne rekonstrukcije velebitskih cesta ugrubo se mogu pratiti na starim zemljovidima, no podaci o njihovoj povijesti šturi su i nepotpuni. Stoga su se autori knjige "Starim cestama preko Velebita" zaputili na teren i sustavno obišli preko sedamsto kilometara tih starih prometnica. Od prikupljene građe satkali su mozaik koji čitaocima dočarava ovaj jedinstveni dio naše kulturne, povijesne i graditeljske baštine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –