Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 10.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 1. epizoda: Zoran Ferić

Na samom početku prošle godine, točnije 26. siječnja 2011. startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" u organizaciji Microsofta Hrvatska, Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog računskog centra Srce i tvrtke Aquilonis s namjerom da na originalan način učine složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje.


"Namjera nam je u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo, zajedno s našim gostima na mreži, različitim hrvatskim piscima, s vama prisutnim učenicima i vašim nastavnicima, s polaznicima radionice 'Put u središte kratke priče' CeKaPea, i sa sudionicima na udaljenim mjestima - ući u književne radionice, proći labirintima književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?
 
Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce, upoznati ih i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest."


Tako su projekt "Pisci na mreži" u najkraćim crtama opisali voditelji programa Mirela Barbaroša-Šikić (AZOO) i Miroslav Mićanović (AZOO).


Pa kako bi ovaj vrlo dobar i originalan projekt dobio još malo vidljivosti, odlučili smo da vam kroz iduća dva tjedna, iz dana u dan, točnije iz večeri u večer, u terminu koji je na televiziji obično rezerviran za raznorazne serije, na stranicama našeg portala skrenemo pažnju na dosadašnje "epizode" serijala "Pisci na mreži"... a sve je počelo već spomenutog 26. siječnja 2011. gostovanjem Zorana Ferića.

– Pisci na mreži - Zoran Ferić –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –