Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.11.2012.

Međunarodni sajam knjiga Interliber 2012.
Održava se
12.11.2012.

Započinje Interliber - 35. međunarodni sajam knjiga i učila na Zagrebačkom velesajmu. Svečano otvorenje Sajma održat će se u utorak 13. studenog u 11 sati, na glavnoj pozornici u paviljonu 6.

Za Interliber izdavači su pripremili mnoštvo novih naslova, a bit će i predstavljanja autora, knjiga, te niz stručnih i popratnih događanja, kao i radionica za djecu. Dakako, posjetitelje očekuju i mnogobrojne pogodnosti u vidu popusta, pa je Interliber mnogima već tradicionalno mjesto velike godišnje kupovine knjiga.

Interliber će i ove godine pohoditi brojni autori, a susrete s njima, potpisivanja knjiga i promocije odvijat će se kako na glavnoj pozornici u paviljonu 6, u Autorskom kutku u paviljonu 6, ali i na nakladničkim štandovima.

Svoje nove knjige predstavit će Zoran Ferić ("Apsurd je zarazna bolest"), Slavenka Derakulić ("Optužena"), Vlado Štefančić ("Zabavljač"); Petar Gudelj predstaviti će svoju novu zbirku "Sve što si donio iz planine", Krešimir Bagić "Rječnik stilskih figura", Nadežda Čačinović knjigu "Kultura i civilizacija", Ivo Brešan "Sedam stuba do trona", Arsen Dedić "Kapi za oči", Roman Simić Bodrožić "Nahrani me", Ljubo Stipišić Delmata "Anima Delmatica", Kemal Mujičić Artnam "Iz nevremena" (ratni dnevnik)", Danijel Frka i Jasen Mesić "Blago Jadrana : Ronilački vodič po olupinama hrvatskog Jadrana“, Irena Matijašević "Danska H2O“, Srđan Sandić "Sinu bez sinova“, Matko Sršen "Komedije na dubrovačku", Darko Ujević "Put izazova" i "Kako unaprijediti životne navike na putu izazova", Bruno Šimleša "U rukavicama mi je ionako prevruće", Latica Ivanišević "Ženu tužnih očiju", Sonja Hodak & Mirela Holy "Komunikacijske (strategije) magije", i brojni drugi.

O stranih autora, Interliber će pohoditi britanska spisateljica Kate Furnivall, koja će predstaviti upravo objavljeno hrvatsko izdanje svoje knjige "Dragulj Sankt Peterburga", u izdanju Profila. Kate Furnivall hrvatskim je čitateljima poznata po svojim povijesnim romanima "Ruska konkubina" i "Konkubinina tajna", koji su joj donijeli nominacije za nagrade, brojne hvale te nekoliko stotina tisuća obožavatelja. Predstavljanje novog romana održat će se u subotu 17. studenog u 12 sati, a razgovor vodi Antonija Mandić.

John Grinder i Carmen Bostic st.Clair
, osnivači NLP-a i New code NLP-a na Interliberu će predstaviti i potpisivati knjigu "NLP New Code", u izdanju nakladnika Veble. Predstavljanje će se održati u petak, 16. studenog u 13.30 sati na glavnoj pozornici u paviljonu 6.

Od ostalih događanja, posjetite Profilov štand na kojem će se svakodnevno događati program Kuhanje uživo. S vama će kuhati Lejla Kažinić Kreho, Veljko Barbieri, Damira Skansi Ana Ugarković.

Pogledati možete i 31. Izložbu izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, 2012 (u paviljonu 6/štand 11A), koju organizira Muzejski dokumentacijski centar (MDC), Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje čak 112 muzeja i galerija iz cijele Hrvatske, koji su od studenoga 2011. do studenoga 2012. godine objavili zavidan broj od 570 publikacija.

Na Interliberu će se održati i dodjele nagrada - Svečano uručenje književne nagrade KOČIĆEVO PERO, u petak, 16. studenog u 12:00 sati i dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI, u subotu 17. studenog u 19 sati, na glavnoj pozornici u paviljonu 6.


PROGRAM DOGAÐANJA 13. 11. 2012., UTORAK

GLAVNA POZORNICA U PAVILJONU 6

11:00 - 12:00 sati
Otvorenje sajma

10.30 sati
Radionica Snimamo film (za djecu)
Voditelji: Dario Juričan i urednica Emica Calogjera Rogić

12:30 - 13:00 sati
Promocija Glasnikovih izdanja
sudjeluju urednici i autori: prof.dr. Gojko Tešić, Jovica Aćin, Branko Kukić, Slobodan Gavrilović, Svetislav Basara

13:30 - 14:30 sati
Promocija romana “Optužena”, autorica Slavenka Drakulić
Sudjeluju: Andrea Zlatar, Alemka Lisinski, Slavenka Drakulić i Drago Glamuzina.
Organizator: VBZ

17:30 - 18:00 sati  
"A šta sam ja sjeckana jetrica“ i "Povratak u školu“ -  inspirirajući dokumentarni filmovi
Organizator: Udruga Krijesnica


ŠTAND NAKLADE LJEVAK, Paviljon 5
18.00 sati
Bruno Šimleša - "U rukavicama mi je ionako prevruće"
Promocija i potpisivanje knjige

ŠTAND V.B.Z.-a, Paviljon 5
15.00 sati
Slavenka Drakulić: "Optužena"
Susret s autoricom i potpisivanje knjige


PROFILOV ŠTAND, Paviljon 5

12.00 sati
Predstavljanje nove zbirke pjesama Arsena Dedića "Kapi za oči".
Razgovaraju Arsen Dedić, Tonko Maroević i Marija Krznarić.
15.00 sati
Kuhanje uživo s Lejlom Kažinić Kreho. Vodi Mario Petreković.
17.00 sati
Predstavljanje novog priručnika Ljubice Uvodić Vranić "Avantura osobne promjene 2".
Razgovaraju Ljubica Uvodić-Vranić i Sandra Pocrnić Mlakar. Dramolete čitaju Nina Erak i Boris Svrtan.
18.00 sati
Zoran Ferić, "Kalendar Maja".
Razgovaraju Mima Simić i Zoran Ferić.


ŠTAND ŠKOLSKE KNJIGE,  Paviljon 5

13.00 sati
"Sto prirodnih znamenitosti Hrvatske" Ive Bralića
Knjigu će predstaviti: predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, autor knjige Ivo Bralić, Nenad Strizrep, pomocnik ministra za zaštitu prirode u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Dane Pejnović, recenzent, Mladen Garašić i urednica Jasna Matekalo Draganović.

15.00 sati
"Hrvatski jezik i pravopis - Od ujedinjenja do kraja Banovine Hrvatske" (1918. – 1941.) Marka Samardžije
Knjigu će predstaviti: predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, autor knjige, Marko Samardžija, akademik Stjepan Damjanović, Marija Znika i urednica Dunja Merkler. Ulomke interpretiraju glumci: Zlatko Ožbolt, Jasna Palić i Goran Grgić.

17.00 sati
Predstavljanje pjesničke zbirke "Sve što si donio iz planine" Petra Gudelja i nove pjesničke biblioteke Školske knjige "Rukovet"
Knjigu će predstaviti: predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul i Enver Kazaz. Stihove će kazivati Petar Gudelj. Program će voditi urednica Miroslava Vučić.

18.00 sati
"Mali meteorolog" Dubravke Rasol, Kornelije Špoler Čanić,Kristiana Horvatha i Krešimira Čanića
Knjigu će predstaviti: autori Dubravka Rasol, Kornelija Špoler Čanić, Kristian Horvath i Krešimir Čanić te urednica Jelena Lončarić.


**Srijeda, 14.11. na Interliberu - događanja

**Četvrtak, 15.11. na Interliberu - događanja

**Petak, 16.11. na Interliberu - događanja!


**Subota, 17.11. na Interliberu - događanja!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –