Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 19.09.2012.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2012.

U organizaciji Knjižnica grada Zagreba, Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice i ove se godine provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanja za mlade čitatelje.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja provodi se on-line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i u dijaspori. Početkom školske godine knjižnice i škole na svoje adrese dobivaju informacije o provođenju kviza kao i linkove na ON-LINE UPITNIK i ON-LINE PLAKAT kviza. Knjižničari animiraju djecu za sudjelovanje u kvizu i organiziraju njegovo provođenje. Upitnici se šalju najkasnije do 25. 10. 2012. godine.

UPUTE za djecu:
Pročitaj knjige i odgovaraj na pitanja tako da izabereš jedan od ponuđenih odgovora.
Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Dobro se pripremi i ispunjavaj pažljivo jer kviz možeš poslati samo jedanput.
Kviz možeš poslati s bilo kojeg računala, no obavezno navedi ime narodne ili školske knjižnice kako bi mogao/mogla sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika. Obrati se za pomoć svom knjižničaru.

Za ovogodišnji kviz pročitajte knjige:
 
Julijana Matanović i Anka Dorić: "One misle da smo male"

Nada Mihelčić: "Zeleni pas"

Jasminka Tihi-Stepanić: "Imaš fejs?"

Svi točno popunjeni upitnici s navednim nazivom narodne ili školske knjižnice bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2012. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se jedan pobjednik.

Popis pobjednika bit će dostupan na internet stranici KVIZA od početka studenoga 2012. godine. Završna svečanost održat će se u Zagrebu, u okviru sajma knjiga INTERLIBER 2012., u četvrtak 15. 11. 2012. u 12 sati.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –