Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.12.2016.

Naklada Pavičić predstavlja zbornik 'Ustaški put u socijalizam'
Održava se
21.12.2016. u 18h

(zbornik): Ustaški put u socijalizam

Naklada Pavičić predstavit će u srijedu, 21. prosinca 2016., s početkom u 18.00 sati knjigu  "Ustaški put u socijalizam", zbornik u kojem je priređivač Nikica Mihaljević prikupio 26 članaka i rasprava iz pera 13 znanstvenika, eksperata, publicista, novinara i političara iz doba NDH.

Predstavljanje će se održati u Europskom domu u Zagrebu, Jurišićeva 1/I.

Sudjeluju:

- Jasminka Petra Petter, predsjednica Hrvatsko-Njemačke udruge prijateljstva;
- Nikica Mihaljević, publicist, priređivač knjige;
- Tomislav Sunić, politolog, pisac i prevoditelj;
- Josip Pavičić, pisac i nakladnik, urednik knjige.

 

Ustaški put u socijalizam Mihaljević Nikica

Što se o socijalizmu kao poželjnom društvenom uređenju mislilo i pisalo u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj? Dokle se dospjelo s provođenjem zamisli o hrvatskom socijalizmu? U NDH se, naime, naveliko razmišljalo i pisalo o osnovama društvenog uređenja i došlo se do zaključka da je socijalizam hrvatskog tipa za Hrvatsku najbolji i najprimjereniji model.

O tome se u ovoj knjizi objavljuje 26 tekstova iz pera 13 znanstvenika, eksperata, publicista, novinara i političara iz doba NDH, u rasponu od Zimmermannove studije o Platonovoj "Državi", preko Ciliginih memoarskih zapisa o sovjetskoj Rusiji i rasprava Čedomila Veljačića o francuskoj sociološkoj školi, do razmišljanja Kus Nikolajeva o intelektualcima, komunizmu i narodu i razmatranja glavnog sindikalista (savezničara) u NDH Aleksandera Seitza o hrvatskom socijalizmu.

(iz nakladničke bilješke o knjizi)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –