Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.12.2012.

Naklada Sandorf predstavlja nove knjige Damira Karakaša i Saše Dracha
Održava se
20.12.2012.

Zagrebačka nakladnička kuća Sandorf predstaviti će u četvrtak i subotu svoja dva najnovija izdanja: u četvrtak 20. prosinca zbirku priča "Pukovnik Beethoven" Damira Karakaša, a u subotu 22. prosinca "Dnevnik bez reda" Saše Dracha. Predstavljanja će se održati u Arkadiji, novootvorenoj knjižari Školske knjige na Trgu bana Jelačića 14 (Zagreb).


Dakle, prvo će se u četvrtak 20. prosinca s početkom u 19 sati održati promocija nove knjige Damira Karakaša "Pukovnik Beethoven", koja predstavlja finale njegove zapažene kratkopričaške trilogije (prethodile su joj knjige "Kino Lika" i "Eskimi") .

Knjigu će predstaviti Damir Karakaš, urednik Robert Perišić, dizajnerica Lana Cavar, pisac Zoran Pilić i izdavač Ivan Sršen, a odlomke iz knjige čitat će Milivoj Beader.


Dva dana kasnije, u subotu 22. prosinca u 12 sati Sandorf će u Arkadiji publici predstaviti knjigu "Dnevnik bez reda" Saše Dracha, koji je početkom dvijetisućitih kroz nekoliko godina u Jutarnjem listu uređivao istoimenu kolumnu. Kolumna je izlazila tjedno, a sastojala se od nekoliko dnevničkih zapisa raznih poznatih javnih osoba iz gotovo svih povijesnih razdoblja pisane civilizacije za svaki dan u tjednu.

"Dnevnik bez reda" kao svojevrsni tumač svakodnevice nudi jednu od bezbroj perspektiva čitanja i doživljaja svijeta. U knjizi se nalaze izvaci iz dnevnika koje su pisali: Anton Pavlovič Čehov, William Faulkner, Walt Whitman, Franz Kafka, Victor Hugo, Akira Kurosawa, Anais Nin, Simone de Beauvoir, Ivo Andrić, Kristofor Kolumbo, Johann Wolfgang von Goethe, Ingmar Bergman, Emile Cioran, Miroslav Krleža...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –