Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 26.01.2018.

Natječaj za međunarodnu grupnu izložbu 'Ja sam.../ I am...'

Pozivaju se fotografi, vizualni umjetnici, spisatelji i spoken word umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala Prvomajski inkubator od 27. travnja – 15. svibnja 2018. u galeriji „Decumanus“ u gradu Krku.

U sklopu osmog izdanja glazbeno-likovno-edukativnog festivala Prvomajski Inkubator,  u organizaciji udruge Kreativni Krk, održat će se i izložba na temu „JA SAM…/I AM…“.

Festival je tradicionalno posvećen proslavi Praznika rada, ali služi i kao platforma za kritički osvrt na stanje u gospodarstvu i tržištu rada. Ove je godine u fokusu tema koja već tradicionalno govori o radu, ali je ovaj put osobnijeg karaktera: individua na tržištu rada, pojedinac kao dio kolektiva i sistema.

U današnje vrijeme uobičajeno je pri upoznavanju postaviti pitanje: „Čime se baviš/ Što radiš u životu?“ kako bismo odmah stekli neku ideju o toj osobi, stavili je u „ladicu“. Ljude se definira prema njihovom zanimanju, a ne prema onome što oni vole / jesu / žele / stvaraju… U procesu građenja uspješnih i prije svega profitabilnih karijera u zapadnom svijetu nije više bitno TKO i ŠTO je netko, nego kako ga se najviše može iskoristiti te koliko može doprinijeti korporaciji i sistemu u kojem se nalazi. Zaposlenici postaju brojke i dok u uredu provode najveći dio dana, nevažno je što oni možda imaju neki talent jer ako nije direktno upotrebljiv na poslu, nažalost ga onda ni ne stignu ispoljiti.

Ovaj natječaj je poziv umjetnicima da kroz umjetnički rad u bilo kojem mediju, dovrše rečenicu "Ja sam..."/ "I am..." i definiraju predodžbu o sebi, sebe kao osobu, kao umjetnika, da predstave što ih karakterizira i određuje.

Svaki autor može prijaviti do maksimalno 3 uratka.

Natječaj je otvoren do 9. ožujka 2018.

Detalje o natječaju i prijavama potražite na stranicama Kreativni Krk.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –