Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 09.01.2024.

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2023. godinu

Otvoren je Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“, najstariju hrvatsku nagradu za dječju književnost i ilustraciju, koja se dodjeljuje od 1967. godine, u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Natječaj je otvoren od 8. siječnja do 26. siječnja 2024.

Nagrada se dodjeljuje za najbolji književni tekst i ilustracije odabrane iz jednogodišnje produkcije dječje knjige i slikovnice u kategorijama za djecu i mlade. Sastoji se od novčanog iznosa, diplome i statue “Ptica” – rad akademske slikarice Ksenije Kantoci. Osim Nagrade autorima i autoricama, svake godine dodjeljuju se i posebne Pohvale urednicima i nakladnicima. 

Nagrada se dodjeljuje samo izvornim djelima, neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti i to:

  
UVJETI NATJEČAJA:

Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva „Naša djeca“, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.

U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskog nakladnika te su prvi put objavljena u kalendarskoj godini – 2023. godini.

Uz popunjeni obrazac potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu, a po izboru možete dostaviti i kraći pismeni prijedlog (obrazloženje) naslova i autora.

Knjige i slikovnice možete predložiti u jednoj od navedenih kategorija u obrascu:

Pismeni prijedlog (ispunjen obrazac) s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu:

SAVEZ DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE
Amruševa 10/IV kat
10 000 Zagreb
s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez“ za  2023.

Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka, 26. siječnja 2024. godine. Knjige možete osobno dostaviti u Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske svakim radnim danom od 9 do 16.30.

Svečanost dodjele Nagrade za 2023. godinu planirana je za lipanj 2024.

Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr  (kontakt osoba: Marina Žilić).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –