Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.04.2023.

Novozagrebačko predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'
Održava se
20.04.2023. u 19h

U četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 19 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera
(Meštrovićev trg 1 g, Zagreb) održat će se predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića "Zapisi iz Stranice Gornje" (Naklada OceanMore, 2019.).

Zapisi iz Stranice Gornje Đorđević Ljiljana, Popović Edo

Knjiga "Zapisi iz Stranice Gornje" omogućuje da zavirimo u život autorskog para nakon što je  obitelj zagrebačku adresu zamijenila onom u malom i gotovo napuštenom selu Ribničke doline, između Kupe i Dobre.

Odluci su prethodile velike osobne promjene.

Planinarenje Velebitom, duge šetnje i boravak u okruženju koje nije stvorio čovjek dovele su do osjećaja da nešto nije u redu s načinom na koji svi živimo.

„To je bila prva lekcija planine, svijest o stvarima koje posjedujemo, na koje smo potrošili mnogo sati rada i mnogo novca, a život je moguć i bez njih.”

I odlučuju se na kupnju starog seoskog imanja.

„Prve godine povremeno smo boravili na imanju, promatrali smo kuću, štagalj i okućnicu, gledali kako se ponašaju u različitim godišnjim dobima, pokušavajući dokučiti što nam je činiti.”

O onome što su dokučili saznajte više u četvrtak, 20. travnja u 19 sati!

Ljiljana Đorđević Edo Popović

Zapisi iz Stranice Gornje

  • Naklada OceanMore 11/2019.
  • 168 str., meki uvez
  • ISBN 9789533321004

Ovo nije priručnik za život na selu. 'Zapisi iz Stranice Gornje' govore o nekim našim iskustvima na imanju, a sve što se može shvatiti kao neko uputstvo, vrijedilo je samo za nas i samo u trenutku kad smo to radili. Već sljedećeg dana situacija je u vrtu i voćnjaku nova, drukčija, jučerašnje iskustvo ne može se u cijelosti primijeniti. Život na imanju i poslove na imanju shvaćamo više kao put kojim idemo dok se sve oko nas u svakom trenutku mijenja i preobražava, a ne kao krutu rutinsku primjenu naučenih umijeća i vještina. (Ljiljana Đorđević i Edo Popović)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –