Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.03.2013.

Od korica do korica : Anela Borčić i 'svemir okružen morem'
Održava se
12.03.2013.

U prvom ovosezonskom izdanju književne tribine "Od korica do korica", u utorak 12. ožujka u 19 sati u klubu Booksa gostuje hvaljena viška spisateljica Anela Borčić. Povod razgovoru njezina je treća knjiga, zbirka pripovjedaka "Kuća Pupuletovih" (V.B.Z, 2011).

Osim književnošću, Anela Borčić bavi se i fotografijom, ravnateljica je osnovne škole, pokretačica brojnih kulturnih projekata, majka, supruga i Višanka koja se na svoj otok, ili kako ga naziva, svemir okružen morem, nakon studija u Zagrebu vratila namjerno i "s predumišljajem". U njezinom književnom (i ne samo književnom) radu ljubav i privrženost otoku nisu upitni, kao što nije upitna ni njezina sklonost kritičkom pristupu svemu onome što čini život na otoku.

Osim knjige "Kuća Pupuletovih", voditeljica tribine Miljenka Buljević s Anelom Borčić porazgovarat će i o temama poput (de)mistifikacije otočkog života, kontrasta ljepote, snage i dobrote  s jedne te pohlepe, zlopamćenja i zapretanosti u snažne emocije s druge strane, otočkih čud(es)nosti, vječnog straha da ne pobjegne zadnji trajekt i skoro jednako vječne dileme koja je otočka pogača bolja, igranja s jezikom i "viskom cokavstinom".

Ukratko, proći će se kroz puno zanimljivih, a "kontinentalcima" često i pomalo egzotičnih tema.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –