Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 21.05.2022.

Pavao Pavličić dobitnik Nagrade 'Anto Gardaš' za roman 'Dva duga dana'

Pavao Pavličić: Dva duga dana

Pavao Pavličić dobitnik je 16. Nagrade „Anto Gardaš“ koja se dodjeljuje za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2021. godini.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Branka Primorac i Stjepan Tomaš, književnici, te nakladnik i književnik Tomislav Zagoda, pročitalo je trideset i dvije knjige objavljene 2021. godine i prijavljene na natječaj, te jednoglasno odlučilo da nagradu dodjeli Pavlu Pavličiću za roman za djecu i mladež “Dva duga dana” u izdanju Umjetničke organizacije Lađa od vode iz Zagreba.

U finalu su bile još dvije knjige:

Proglašenje pobjednika održano je danas, 21. svibnja 2022. na rođendan omiljenog dječjeg pisca Ante Gardaša, u osječkoj Knjižari Nova.
 

Julijana Matanović, Pavao Pavličić (foto: Iva Perković, Interliber)

Dva duga dana Pavličić Pavao

Pavao Pavličić svoj roman "Duga dva dana" smatra svojevrsnim eksperimentom. Prvu dječju knjigu napisao je prije 40 godina i ona se događa u tome vremenu, a s obzirom na to da je i današnja djeca rado čitaju, Pavličić je pomislio da bi "bilo zgodno staviti te iste junake u onim istim godinama u današnje vrijeme, da vidimo što će se dogoditi i kako će to djeca prihvatiti". (HINA)

Nagradu „Anto Gardaš“ organiziraju Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Osijek i Društvo hrvatskih književnika Zagreb, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Županija osječko-baranjska i Grad Osijek.

Pavao Pavličić

Dva duga dana

  • Umjetnička organizacija Lađa od vode 10/2021.
  • 207 str., meki uvez
  • ISBN 9789534911433

Tut, Braco i Hrvoje, junaci romana Pavla Pavličića za djecu i mlade 'Trojica u Trnju' ponovno su u akciji. U romanu 'Dva duga dana' Tutovi roditelji odlaze za vikend na selo, a Braco i Hrvoje dolaze kod prijatelja u Dugave, na spavanje. I već u zoru počinju se događati neobične stvari, koje će od dječaka tražiti da donesu važne odluke i da se upuste u pravu pustolovinu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –