Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 01.01.2017.

Pisci na mreži: Hrvoje Jurić

Pisci na mreži: Hrvoje Jurić

Uglavnom pridjevi Jurić Hrvoje
O nastajanju i nestajanju Jurić Hrvoje

Početkom 2011. godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" koji se danas provodi u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.

Namjera je projekta u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Publika - prisutni učenici i nastavnici, kao i sudionici na udaljenim mjestima, u interakciji s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) - ulazi u njihove radionice, prolazi labirintima njihovih književnih tekstova, dobiva pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?


Pogledajte virtualni susret u kojem je 21. prosinca 2016. gostovao Hrvoje Jurić.

Pročitajte i razgovor s Hrvojem Jurićem (Romantični sam anarhist, baš kao Rainer Werner Fassbinder) koji je za Moderna vremena vodio Srđan Sandić u travnju 2014.


***

Hrvoje Jurić
je profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Pjesnik, urednik. Primarno se bavi praktičkom filozofijom, etikom i bioetikom, ali u područja njegova znanstvenog i stručnog interesa također spadaju filozofija tehnike, filozofija prirode, filozofija medija, filozofijska hermeneutika, feministička i rodna teorija, te socijalno-politička problematika.

– Pisci na mreži - Hrvoje Jurić –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –