Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.10.2013.

Počinje Sajam knjiga KIČMA - 6. izdanje (2013.)
Održava se
21.10.2013.

U ponedjeljak 21. listopada u 19 sati otvara se šesta KIČMA, sajam knjiga koji  traje 7 dana, sve do nedjelje 27. listopada. Mjesto održavanja je Hrvatski kulturni dom na Sušaku: u atriju HKD-a prodavat će se knjige i multimedija (nosači zvuka i slike) te će se tamo održati dvije predstave za djecu, a u galeriji Kortil odvijat će se programi pedstavljanja knjiga i autora, čitanja te okrugli stolovi. Organizatori su Udruga "parNas" i nakladničko-knjižarsko poduzeće MIŠ d.o.o.

Na izložbi i prodaji knjiga i multimedije bit će nekoliko tisuća knjiga i multimedije. Bit će zastupljeno preko 30 izdavača, od onih najvećih do onih malih. Predstavit će se brojni noviteti, a mnoge će knjige biti na rasprodaji, snižene i do 80%, pa će se tako na sajmu moći kupiti knjige za već od 3 kn. Nakon otvorenja u ponedjeljak u 19 sati sajam će raditi svakog dana od 9 do 21 sat. Ulaz na sajam je (kao i dosada) slobodan.

 

KIČMA će i ove godine ponuditi program za različite ukuse. Prva tri dana sajma, od ponedjeljka do srijede, na rasporedu su riječki programi - autori i kulturnih djelatnici iz Rijeke predstavit će sebe, svoja djela i svoja promišljanja o e-izdavaštvu, kulturi u Rijeci i drugim temama. Budući da će se predstaviti jedan e-magazin, dva e-časopisa i jedna e-knjiga, jasno je da ciljevi i dosezi tih projekata te osobe koje su u njih uključene nadilaze granice Rijeke i okolice. 

Nastupit će i književna skupina Ri lit, čiji nastupi uvijek budu događaji koji nadiđu očekivanja publike, a vidjet će se i što se pripravilo u laboratorijima mladih riječkih spisateljica znanstvene fantastike i njihovih muških kolega. Sljedeća tri dana, od četvrtka do subote imat KIČMA će ugostiti poznate autorice i autore iz Zagreba i iz Pule - sa svojim novim knjigama dolaze Dražen Ilinčić, Rujana Jeger, Milana Vuković Runjić, Ivan Glišić i Daniel Radočaj.

A za najmlađe organizatori su pripremili dvije predstave koje su se jako svidjele djeci koja su ih odgledala - Europicu, koja govori o pripadnicima bratskih europskih naroda, te Bontončić, koja, naravno, govori o lijepu ponašanju. Ulaz na obje predstave je slobodan.

 
Ovogodišnju KIČMU organiziraju Udruga "parNas" iz Rijeke, koje je pokrenula KIČMU i bila suorganizator prvih 5 izdanja KIČME, te njen novi partner - nakladničko-knjižarsko poduzeće MIŠ d.o.o. iz Zagreba, a ove godine obnovljena je i programska suradnja s Gradskom knjižnicom Rijeka. MIŠ je nakladnik specijaliziran za knjige iz informatičkog područja, a već nekoliko godina MIŠ radi i male sajmove diljem Hrvatske, ljeti sudjeluje u organiziranju broda-knjižare na Jadranu, a možda je najpoznatiji po otvaranju prve tzv. outlet-knjižare u Hrvatskoj (na zagrebačkoj Savskoj cesti).

Novi termin, jesenski, izabran je zbog izbjegavanja kolizije s druga dva riječka sajma knjiga - Bookfestom i Vriskom, pa sada Rijeka ima sajmove knjiga (mislimo na sajam knjiga kao kulturnu manifestaciju koja ujedinjuje prodaju i književne progame) i na proljeće i na jesen.


Detaljne informacije o sajamskim aktivnostima zainteresirana će javnost moći pronaći na mrežnim stranicama KIČME, www.kicma.net, na fejsbuk-stranici Udruge "parNas" te na lecima koji će se dijeliti na riječkom Korzu i koji će biti dostupni u prostoru sajma.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –