Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 26.03.2021.

PODCAST: Korana Serdarević – Gušterov rep

Korana Serdarević (foto: Edi Matić, ilustracija I.P./MV)

Iz svoje najnovije knjige, zbirke priča Gušterov rep (Fraktura, 2020.) Korana Serdarević pročitat će vam jednu ljetnu priču, koja se zove Mravi. U njoj, kao i u ostalim pričama, autorica ispituje mogućnost novoga života poslije nekakve traume, manje ili veće, i povlači paralele između naizgled običnih stvari, običnih odnosa, s onima koji nam mogu uzdrmati živote.

– PODCAST: Korana Serdarević – Gušterov rep –

Moderna vremena · PODCAST: Korana Serdarević – Gušterov rep

Korana Serdarević, rođena je 1982. godine u Zadru. Za svoje kratke priče osvojila je niz nagrada (dva puta prvu nagradu Ranko Marinković, nagradu Zlatko Tomičić, regionalna nagradu Ulaznica). Objavila je zbirku kratkih priča "Nema se što učiniti" (Fraktura, 2015.), roman "Eksperiment Irene Tot" (Fraktura, 2017.), koji se našao u finalu Tportalova izbora za roman godine i zbirku priča "Gušterov rep" (Fraktura, 2020.). Pojedine kratke priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, slovenski, mađarski, rumunjski i ukrajinski jezik, a čitava je zbirka prevedena na makedonski jezik. Autorica je školskih gimnazijskih čitanki i sudionica projekata za poticanje čitanja kod mladih. Članica je Hrvatskog društva pisaca.

Snimila: Korana Serdarević
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Korana Serdarević

Gušterov rep

  • Fraktura 12/2020.
  • 160 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583006

Prizori svakodnevice kojima smo svi okruženi tek su naizgled banalni – ispod svakoga od njih ključaju emocije, živi ljudi s ambicijama, željama, ljubavima, bojaznima... i samo najbolji pisci uspijevaju od svakidašnjih situacija stvoriti uvjerljive priče. A petnaest pripovjedaka u knjizi 'Gušterov rep' Korane Serdarević govore o ženama i muškarcima zatočenima u svojim ulogama, iz kojih se tek poneki uspijevaju osloboditi i ostvariti svoje istinsko ja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –