Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 06.05.2024.

PODCAST: Korana Svilar – Soba za djevojčice

Korana Svilar (foto: GleFotka Studio, ilustracija: IP/MV)

Ugledna gimnazijska profesorica njemačkog jezika Nikolina Motika primila je svoju bivšu učenicu Evu Lanč na stan. Uskoro će nova godina, a njezin poklon bit će beba. Život joj se preokrenuo i, umjesto da studira, sada je ovdje s razrednicom, koja ju je jedina razumjela, koja je štiti. No što ta profa ima od toga, zašto pomaže njoj, koja je sve zasrala, koja je odlučila roditi u inat svojoj mami i cijelom svijetu?

Poslušajte ulomak koji pripada glasu Eve Lanč, gdje ona zapravo opisuje kako se zaljubila i kako je počela njezina velika ljubavna veza.

– POSLUŠAJMO: Korana Svilar – Soba za djevojčice –

Moderna vremena · Korana Svilar – Soba za djevojčice

Snimila: Korana Svilar
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Korana Svilar (Serdarević) rođena je 1982. godineu Zadru. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za svoje kratke priče osvojila je niz nagrada, a prva zbirka kratkih priča „Nema se što učiniti“ (Fraktura 2015.) nagrađena je stimulacijom za najbolja književna ostvarenja te godine od strane Ministarstva kulture RH. U prosincu 2017. godine u izdanju Frakture objavljuje roman „Eksperiment Irene Tot“ koji se našao u finalu Tportalova izbora za roman godine. U siječnju 2021. u izdanju Frakture izlazi joj i druga zbirku kratkih priča „Gušterov rep“, koja se našla u finalu dviju važnih književnih nagrada za prozno djelo godine: Fric i Fran Galović, a u sklopu potonje zbirka je dobila nagradu publike. Pojedine kratke priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, slovenski, mađarski, rumunjski i ukrajinski jezik, a čitava je zbirka prevedena na makedonski jezik.

Korana Svilar

Soba za djevojčice

  • Fraktura 04/2024.
  • 144 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587233

'Soba za djevojčice' roman je o današnjim djevojkama i ženama, o svijetu u kojem se sve sazna, a u kojem nitko nema empatiju. Ovo je roman o manipulacijama na koje smo spremni da bismo došli do svoga cilja, o mladima koji odrastaju u suvremenom nesigurnom svijetu te suočavanju s težinom vlastitih odluka kakve god one bile. Korana Svilar napisala je roman o hrabroj djevojci i profesorici koja je spremna učiniti ama baš sve za svoje učenice.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –