Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.12.2016.

Poetska večer s njemačkim pjesnicima: Dombrowski, Gabler, Thill
Održava se
07.12.2016. u 19:30h

Hrvatsko društvo pisaca u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien predstavlja troje njemačkih pjesnika: Dominika Dombrowskog, Claudiju Gabler i Hansa Thilla. Predstavljanje će se održati u srijedu 7. prosinca u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, na njemačkom i hrvatskom jeziku uz konzekutivni prijevod.

Stihove će govoriti umjetnica Marija Šegvić.

O autorima:

Dominik Dombrowski rođen je 1964. u Wacou, Teksas, studirao je filozofiju i germanistiku a živi i radi kao urednik i slobodni pisac u Bonnu te prevodi poeziju s američkog engleskog i radi kao recenzent. Svojom prvom zbirkom pjesama „Finissage“ iz 2013. postigao je velik uspjeh kod kritike i publike. Nakon toga je objavio zbirke „Fremdbestäubung“ (2014.) i „Fermate“ (2016.) te je osvojio brojne stipendije i književne nagrade.

Claudia Gabler rođena je u Lörrachu, studirala je publicistiku i teatrologiju u Berlinu. Piše poeziju, radio-drame i kazališne komade. Objavila je zbirke poezije „Die kleinen Raubtiere unter ihrem Pelz“ (2008.) i „Wohlstandshasen“ (2015.)

Hans Thill rođen je u Baden-Badenu i živi u Heidelbergu. Piše poeziju, suosnivač je izdavačke kuće Das Wunderhorn i voditelj Kuće za umjetnike Edenkoben. Osim toga radi kao urednik i prevodi s francuskog jezika. Dobitnik je, među ostalim, nagrade Peter Huchel. Svoju prvu zbirku pjesama „Gelächter Sirenen“ objavio je 1985. godine i od tada redovito objavljuje poeziju.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –