Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.02.2010.

Predstavljanje : 'Croatia : Aspects of art, architecture and cultural heritage'
Održava se
09.02.2010.

Predstavljanje monografije "Croatia : Aspects of art, architecture and cultural heritage" (Nakladnik: Frances Lincoln Limited, London, 2009), održat će se u utorak, 9. veljače 2010., s početkom u 19 sati, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu (Trg maršalaTita 10).

Monografiju će predstaviti: Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO, Joško Belamarić, konzervator, Split, Sir Timothy Clifford, London te Jadranka Njerš Beresford-Peirse, London.

Knjiga "Croatia : Aspects of Art, Architecture and Cultural Heritage" (Hrvatska : Umjetnost, arhitektura i kulturna baština) londonski je nakladnički pothvat izdavača Frances Lincoln Limited.

Najveću zaslugu za nastanak knjige ima profesorica Jadranka Njerš Beresford Peirse, dobitnica Nagrade Ine za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 1999., koja je uz veliku potporu supruga Sir Henryja utemeljila dobrotvornu Međunarodnu zakladu za hrvatske spomenike kulture, u svrhu obnove ugrožene hrvatske baštine i usavršavanja hrvatskih restauratora u specijaliziranim britanskim ustanovama. U pomoć je priskočila Ina koja je financijski potpomogla ostvarivanje ovog vrijednog projekta.
 
Knjiga je na 224 stranice bogato ilustrirana brojnim kvalitetnim fotografijama, iscrpnim bilješkama te kazalom imena. 

Više o knjizi : Britanski pogled na Hrvatsku!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –