Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.05.2019.

Predstavljanje knjige Anite Peti-Stantić 'Čitanjem do (spo)razumijevanja'
Održava se
14.-23.05.2019.

Predstavljanje nove knjige Anite Peti-Stantić "Čitanjem do (spo)razumijevanja: Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti", u izdanju Naklade Ljevak, održat će se 14. svibnja u 12 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Knjigu će predstaviti Ivana Stričević, Mirela Sušić, Nives Tomašević i autorica.

Promocija u Zagrebu je na rasporedu 23. svibnja u 14 sati na ovogodišnjem Zagreb Book Festivalu, u Muzeju za umjetnost i obrt. Sudjeluju: Mirela Barbaroša-Šikić, Gordana Kerestes, Jasminka Strejček i autorica, a moderira Marijana Česi.

Knjiga Anite Peti-Stantić "Čitanjem do (spo)razumijevanja" izuzetno je potrebna u našemu društvu. U njoj se prvi put u nas na sasvim nov način spajaju neurolingvistička i psiholingvistička perspektiva koje utemeljuju disciplinu znanosti o čitanju, a autorica ih na temelju svoga iskustva dovodi u vezu sa suvremenim postavkama glotodidaktike. Takva se istraživanja u svijetu u posljednjih dvadesetak godina iznimno intenzivno razvijaju. Polazeći od čitanja kao složene aktivnosti koja zahtijeva automatizaciju i ulančavanje procesa u mozgu svakoga pojedinca, autorica ističe važnost rada na strukturiranju intelektualnoga vokabulara mladih i upućivanja u strukture teksta. U tome smislu nudi i konkretne vježbe za koje se nada da će učiteljima pomoći u radu.

Anita Peti-Stantić

Čitanjem do (spo)razumijevanja : Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti

  • Naklada Ljevak 05/2019.
  • 318 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533552750
  • Cijena 139.00 kn

U knjizi Anite Peti-Stantić 'Čitanjem do (spo)razumijevanja' na sasvim nov način spajaju se neurolingvistička i psiholingvistička perspektiva koje utemeljuju disciplinu znanosti o čitanju. Polazeći od čitanja kao složene aktivnosti, autorica ističe važnost rada na strukturiranju intelektualnoga vokabulara mladih i upućivanja u strukture teksta. U tome smislu nudi i konkretne vježbe za koje se nada da će učiteljima pomoći u radu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –