Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.11.2011.

Predstavljanje knjige 'Bauhaus osobno'
Održava se
29.11.2011.

Predstavljanje knjige „Bauhaus osobno“, zbirke tekstova Marie-Luise Betlheim, koji iz prve ruke otkrivaju i progovaraju o životu na Bauhausu: o pulsirajućoj kreativnosti te škole, o intenzitetu i inovativnosti njenih ideja i odnosima njenih aktera, održat će se u utorak 29. studenog 2011. u 19h u Društvu arhitekata Zagreba, Trg bana J.Jelačića 3/I.

Knjigu u izdanju UPI-2M PLUS, predstavit će Želimir Koščević (povjesničar umjetnosti), Hubertus Gaßner (direktor Hamburger Kunsthallea) i György Várkonyi (kustos Baranya Meyei Múzeumoka iz Pečuha).

Predstavljanje će popratiti izložba planB mladih hrvatskih umjetnika te muzika s Bauhausa.

Moderatorica: Ruth Betlheim

Knjiga „BAUHAUS OSOBNO: Zbirka Marie-Luise Betlheim Weimar – Zagreb“ predstavlja iznimno vrijednu likovnu i dokumentarnu građu sačuvanu upravo u Zagrebu. U ovoj knjizi o Bauhausu se govori na jedan drugačiji, osobni način, koji svojim pristupom intrigira i inspirira te otkriva mnoge dosad nepoznate aspekte života na Bauhausu.

Marie-Luise Betlheim mlada je Njemica koja stjecajem životnih okolnosti ostvaruje prisne i intenzivne prijateljske veze s nizom važnih aktera weimarskog Bauhausa. Također igrom sudbine, ona 1927. dolazi u Zagreb koji postaje njena nova životna sredina.

U knjizi, ona iz prve ruke progovara o životu na Bauhausu: o pulsirajućoj kreativnosti te škole, o intenzitetu i inovativnosti njenih ideja, o vjeri u snagu umjetničkog eksperimenta, o ambicijama i očekivanjima njenih polaznika, kao i dubokoj povezanosti njenih aktera, među kojima su se razvijali prisni i produktivni, emocionalno zapleteni i zahtjevni odnosi koji su duboko utjecali na tijek njihovih sudbina i budućih umjetničkih pristupa i opusa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –