Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.11.2023.

Predstavljanje knjige 'Burza rada', zbornika priča dvanaest autorica
Održava se
06.11.2023. u 18h

Ilustracija: Nataša AČ

Predstavljanje knjige Burza rada (urednica: Julijana Matanović) i izložba ilustracija iz knjige (crteži Nataše AČ), u izdanju Umjetničke organizacije Lađa od vode, održat će se u ponedjeljak 6. studenog s početkom u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu (velika dvorana) u Zagrebu. 

Sudjeluju: Danijela Crljen, Anja Šovagović Despot, Goga Hajtić, Iva Mirčić, Rosi Kugli, Vlatka Poljanec, Blanka Will i Julijana Matanović. Promociju će moderirati Darija Hofgräff Marić.

Dvanaest spisateljica, dvanaest zanimanja, dvanaest priča iz različitih povijesnih situacija, dvanaest žena čija se prepoznatljivost u književnom svijetu uveliko razlikuje, dvanaest njih koje bi, po godini upisanoj u izvode iz knjige rođenih, jedne drugima mogle biti majke i kćeri. 

Burza rada donosi sljedeće priče: Balerina (Danijela Crljen), Barunica (Anja Šovagović Despot), Dojilja (Ružica Miličević), Konobarica (Goga Hajtić), Ledarica (Nada Đerek), Perodržačica (Božica Jelušić), Rudarica (Iva Mirčić), Svodilja (Rosi Kugli), Slikarica (Sanijela Matković), Tajnica (Vlatka Poljanec), Vrtlarica (Blanka Will) i Tkalja (Julijana Matanović).

Burza rada

  • Umjetnička organizacija Lađa od vode 08/2023.
  • 204 str., meki uvez
  • ISBN 9789535071907

Kad Julijana Matanović uređuje i/ili piše neku knjigu, onda, draga štilice i takav štioče, možeš biti sigurna ili siguran u tri stvari: prva je da će knjiga imati čitatelje i čitateljice, druga je da će ponuditi neki pionirski  vidik, kojemu se nisi nadao i kojeg će se drugi dosjetiti tek kasnije, treća je da će to učiniti nekako nenametljivo i blago. Tako i ovdje. U knjizi 'Burza rada' koja okuplja dvanaest autorica dvanaest je njihovih priča o iskustvu dvanaest različitih zanimanja. (Evelina Rudan)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –